Presentació del llibre "Terra d'aprenentatges"

Repeteix cada setmana 2 times.
dijous, 20 abril, 2023 - 18:00
dijous, 27 abril, 2023 - 18:00
Sant Cugat del Vallès i Manresa


Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya.

Són projectes que o bé tenen l’educació en els seus objectius fundacionals o bé han incorporat la línia educativa per diversificar els ingressos, en un sector primari força precari. A través d’aquest llibre, volíem conèixer les iniciatives, veure des de quines perspectives treballaven i quelcom de molt pràctic, quins recursos educatius ofereixen a les escoles catalanes.

L’agroecologia escolar és a l’educació ambiental com l’agroecologia a l’agricultura ecològica: l’expandeix, li canvia el significat i torna a unir allò natural i allò social. No es tracta de fer agroecologia a les escoles com si fossin finques agroecològiques, sinó de fer a les escoles l’agroecologia que els és pròpia: la que genera experiències, coneixements, nous horitzons i la recuperació de la història negada.

Es tracta d’una obra coral, amb textos de Mariona Espinet Blanch, German Llerena Del Castillo, Laura Calvet-Mir i Mar Carrera Vendrell. Una part del treball sorgeix d’un treball final del Postgrau de Dinamització Local Agroecològica (UAB, Arran de terra, IGOP). Fundiesplai ha donat suport a la realització del llibre.

Una nova contribució en la línia de la sèrie Agroecologia escolar (Pol·len, 2017) i Huertos ecodidácticos (Pol·len, 2020). El llibre està ecoeditat per Pol·len Edicions (segell d’ecoedició).

 

 


 

Categories: 
Agricultura

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya.

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Article

El Jardí està situat al bell mig del Parc fluvial del riu Ripoll a Barberà del Vallès. El qual es concep com a nucli, pol d’atracció i espai emblemàtic amb un alt valor natural, paisatgístic i històric, on es troben diversos elements a preservar i potenciar.

Butlletí