Presentació del llibre "Terra d'aprenentatges"

Repeteix cada setmana 2 times.
dijous, 20 abril, 2023 - 18:00
dijous, 27 abril, 2023 - 18:00
Sant Cugat del Vallès i Manresa


Terra d’aprenentatges Dotze belles històries de l’Agroecologia escolar a Catalunya és un recull que ens permet conèixer, des de la dimensió educativa, iniciatives productives alimentàries a Catalunya.

Són projectes que o bé tenen l’educació en els seus objectius fundacionals o bé han incorporat la línia educativa per diversificar els ingressos, en un sector primari força precari. A través d’aquest llibre, volíem conèixer les iniciatives, veure des de quines perspectives treballaven i quelcom de molt pràctic, quins recursos educatius ofereixen a les escoles catalanes.

L’agroecologia escolar és a l’educació ambiental com l’agroecologia a l’agricultura ecològica: l’expandeix, li canvia el significat i torna a unir allò natural i allò social. No es tracta de fer agroecologia a les escoles com si fossin finques agroecològiques, sinó de fer a les escoles l’agroecologia que els és pròpia: la que genera experiències, coneixements, nous horitzons i la recuperació de la història negada.

Es tracta d’una obra coral, amb textos de Mariona Espinet Blanch, German Llerena Del Castillo, Laura Calvet-Mir i Mar Carrera Vendrell. Una part del treball sorgeix d’un treball final del Postgrau de Dinamització Local Agroecològica (UAB, Arran de terra, IGOP). Fundiesplai ha donat suport a la realització del llibre.

Una nova contribució en la línia de la sèrie Agroecologia escolar (Pol·len, 2017) i Huertos ecodidácticos (Pol·len, 2020). El llibre està ecoeditat per Pol·len Edicions (segell d’ecoedició).

 

 


 

Categories: 
Agricultura

Relacionats

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Butlletí