Jornades de captura de cranc de riu

dissabte, 22 juliol, 2017 - 00:00 a 23:59
Centre Camadoca de Santa Maria de Merlès

El cranc de riu autòcton fa uns anys, era abundant a molts rius de Catalunya, està adaptat a aquest medi.  Però l'home va introduir primer el cranc de riu vermell i després el cranc senyal, tots dos americans.  Són dues espècies portadores d'una malaltia, l'afanomicosis, que causa la mort de tots els crancs autòctons que es contagien. 

A més a més, les dues espècies de cranc introduïdes són invasores: tenen moltes cries l'any i provoquen la destrucció de l'hàbitat on viuen, depreden també els peixos , les seves cries i els seus ous i plantes.  És important que les persones coneguem el problema, per no seguir escampant les espècies de cranc invasores pels rius i preservar els ecosistemes fluvials.

L'activitat és gratuïta i oberta a totes les edats.  Per a la preinscripció cal facilitar el nom, DNI, població, edat dels nens, telèfon, correu electrònic i quin dia voleu venir. S'enviarà més informació a les persones inscrites, abans de cada jornada.  S'admetrà un màxim de 180 participants per jornada i els socis d'ADEFFA tenen prioritat a l'hora de participar-hi.

PROGRAMA DE LES JORNADES

19:30 - 20 h: arribada al Centre Camadoca I confirmació d'inscripció.

20 h : explicació de la jornada.

21 h: inici de la jornada de captura de cranc invasor a la Riera de Merlès.

DIES:

22 juliol (preinscripció abans del 18 de juliol).

5 d'agost (preinscripció abans del 28 de juliol).

INSCRIPCIONS:

a.adeffa@gmail.com / 616363261 / 616940489.

Per inscriure's cal facilitar el dia que voleu venir, nom, DNI de tots els inscrits, població d'on es ve, correu electrònic, telèfon mòbil de contacte i edat dels
menors d'edat.
Els socis d'ADEFFA tenen prioritat per participar a les jornades.

Horari: 19:30 h.

Lloc: Centre Camadoca de Santa Maria de Merlès.

Preu: Activitat gratuïta


 

Etiquetes: 
Categories: 
Aigua
Educació ambiental

Relacionats

Article
Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Notícia

El Molí del Foix, el centre d'interpretació històrica i natural de Santa Margarida i els Monjos, ha realitzat una sèrie d'activitats durant el mes d'octubre per parlar sobre l'aigua.

Butlletí