Jornada sobre bioeconomia del bosc a Olivella

dijous, 22 setembre, 2022 - 10:00
Centre d’informació la Sala d’Olivella (Plaça Major, s/n, 08818 Olivella)


La Mancomunitat Penedès-Garraf organitza aquesta activitat per a l’impuls de nous models econòmics i de gestió dels recursos naturals del territori.

La Mancomunitat Penedès-Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Olivella, organitza el dijous 22 de setembre una jornada inclosa en el cicle de Bioeconomia al Penedès-Garraf, que se centrarà en la gestió i l’impuls de l’economia circular al voltant dels recursos forestals, com una oportunitat per a la transformació econòmica i ambiental del territori.

La jornada abordarà la bioeconomia basada en la gestió forestal, com un actiu del territori a potenciar i que esdevingui un element tractor per avançar cap a un model econòmic, social i mediambiental més autosuficient i sostenible i presentarà experiències empresarials locals que és desenvolupen en el bosc o bé hi tenen relació. Tot seguit i amb la participació del president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès i de l’alcaldessa d’Olivella i vicepresidenta de l’Àrea de Gestió Forestal de la Mancomunitat, Marta Verdejo, hi haurà un seguit de ponències que tractaran sobre el nou model de gestió del bosc.

La jornada es clourà amb la visita a la xarxa de calor de biomassa d’Olivella, un exemple més de l’aposta per la descabornització i com reduir la dependència de les fonts d’energies fòssils. També es mostrarà el resultat obtingut en el bosc després de realitzar-hi treballs i feines forestals, i comptarà amb la col·laboració de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona.

PROGRAMA

L’activitat se celebrarà al Centre d’informació la Sala d’Olivella (Plaça Major, s/n, 08818 Olivella) i les persones o entitats interessades poden formalitzar la seva inscripció a través del formulari que es troba a l’enllaç .

Per qüestions alienes a la jornada hem hagut de canviar la ubicació, dins del mateix terme municipal, i es farà al Centre d’informació la Sala d’Olivella (Plaça Major, s/n, 08818 Olivella)

Aquesta jornada sobre bioeconomia està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i els Fons Socials Europeus, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


 

Organitzador: 
Mancomunitat Penedès - Garraf
Etiquetes: 
Municipis: 
AdjuntMida
PDF icon PROGRAMA31.94 MB
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Article

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrí es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic. L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort.​

Notícia

Aquest treball té com a objectiu acompanyar els municipis de la comarca per assolir la neutralitat climàtica el 2050 i dotar-los d’eines per a l’adaptació als efectes del canvi climàtic.  

Notícia

El Compromís Metropolità vol aconseguir una reducció del 45% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle per al 2030.

Butlletí