Jornada online “Assignació del 0’5% de l’Impost de Béns Immobles municipal a projectes de conservació de la natura”

dijous, 27 setembre, 2018 - 10:00 a 12:30
FORMAT Webinar online

Per garantir un ús sostenible dels recursos naturals municipals és necessari promoure el desenvolupaments de polítiques de caràcter local, gestionar-los activament per a la seva millora i restaurar aquells indrets que així ho precisen. A tal efecte, és necessari disposar d’uns recursos estables a llarg termini, que permetin planificar i desenvolupar els projectes de conservació de gran abast que cal abordar.

Des de diversos municipis i entitats del tercer sector ambiental ha sorgit la iniciativa de destinar una petita part de l’Impost de Béns Immobles a projectes de conservació del medi natural municipal (en la major part dels casos és d’un 0,5%) . Donat que l’IBI és l’impost directament vinculat a la transformació del sòl, té tot el sentit que sigui la font de recursos que ajudi a reequilibrar el territori.

D’una banda, això assegura la dotació pressupostària necessària per desenvolupar projectes potents amb continuïtat. De l’altra, és un instrument de conscienciació ciutadana sobre la necessitat de compensar el nostre impacte sobre el medi a través d’aquesta iniciativa.

PROGRAMA (consultar programa en PDF)

10.00h – 10.30h Presentació de la iniciativa d’assignació del 0’5% de l’IBI a projectes de conservació de la natura

Marc Vilahur, president Xarxa de Custòdia del Territori

10.30h – 12.00h Casos pràctics d’aplicació del 0,5% de l’IBI:

- Ajuntament de Maçanet de la Selva. Jordi Serra, tècnic de Medi Ambient de l’Aj. de Maçanet.
- Ajuntament de Viladrau. Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau
- Ajuntament de Les Planes d’Hostoles. Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles.

12.00h – 12.30h: Preguntes i debat

REGISTRE I FUNCIONAMENT DEL WEBINAR

És necessari confirmar assistència al webinar a través del formulari online.

Dies previs a l’inici del webinar s’enviarà als assistents un email amb les instruccions per connectar-se al webinar. Pel bon seguiment del webinar es recomana disposar d’una bona connexió a internet. Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb l’Anna a asubirana@xct.cat .

La Jornada és organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). Compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) de la Diputació de Girona. 

Salutacions cordials,

Xarxa de Custòdia del Territori


 

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia
Aquests boscos reben més llum però menys aigua. Foto: CCBY Unsplash

Aquests boscos reben més llum però menys aigua. Foto: CCBY Unsplash

Un estudi que ha comptat amb la participació de Maurizio Mencuccini, professor d’investigació ICREA al CREAF, conclou que els arbres més petits de la selva de l’Amazones podrien esdevenir la base d’un nou bosc més resistent a la sequera. 

Notícia
Pla obert d'una zona de Llobera, al Solsonès, on es pot apreciar la tipologia de paisatge mosaic | ACN

Pla obert d'una zona de Llobera, al Solsonès, on es pot apreciar la tipologia de paisatge mosaic | ACN

El treball representa una valuosa eina per donar suport a la presa de decisions ben informades i basades en evidències en la gestió dels boscos mediterranis

Article

Del 3 a l’11 d’octubre Catalunya s’omple amb més d’un centenar d’activitats, dins d’aquesta iniciativa que pretén donar a conèixer la tasca de persones i entitats que treballen per la conservació de la natura, i sensibilitzar la ciutadania de la importància de preservar l’entorn

Butlletí