Jornada online “Assignació del 0’5% de l’Impost de Béns Immobles municipal a projectes de conservació de la natura”

dijous, 27 setembre, 2018 - 10:00 a 12:30
FORMAT Webinar online

Per garantir un ús sostenible dels recursos naturals municipals és necessari promoure el desenvolupaments de polítiques de caràcter local, gestionar-los activament per a la seva millora i restaurar aquells indrets que així ho precisen. A tal efecte, és necessari disposar d’uns recursos estables a llarg termini, que permetin planificar i desenvolupar els projectes de conservació de gran abast que cal abordar.

Des de diversos municipis i entitats del tercer sector ambiental ha sorgit la iniciativa de destinar una petita part de l’Impost de Béns Immobles a projectes de conservació del medi natural municipal (en la major part dels casos és d’un 0,5%) . Donat que l’IBI és l’impost directament vinculat a la transformació del sòl, té tot el sentit que sigui la font de recursos que ajudi a reequilibrar el territori.

D’una banda, això assegura la dotació pressupostària necessària per desenvolupar projectes potents amb continuïtat. De l’altra, és un instrument de conscienciació ciutadana sobre la necessitat de compensar el nostre impacte sobre el medi a través d’aquesta iniciativa.

PROGRAMA (consultar programa en PDF)

10.00h – 10.30h Presentació de la iniciativa d’assignació del 0’5% de l’IBI a projectes de conservació de la natura

Marc Vilahur, president Xarxa de Custòdia del Territori

10.30h – 12.00h Casos pràctics d’aplicació del 0,5% de l’IBI:

- Ajuntament de Maçanet de la Selva. Jordi Serra, tècnic de Medi Ambient de l’Aj. de Maçanet.
- Ajuntament de Viladrau. Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau
- Ajuntament de Les Planes d’Hostoles. Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles.

12.00h – 12.30h: Preguntes i debat

REGISTRE I FUNCIONAMENT DEL WEBINAR

És necessari confirmar assistència al webinar a través del formulari online.

Dies previs a l’inici del webinar s’enviarà als assistents un email amb les instruccions per connectar-se al webinar. Pel bon seguiment del webinar es recomana disposar d’una bona connexió a internet. Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb l’Anna a asubirana@xct.cat .

La Jornada és organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). Compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) de la Diputació de Girona. 

Salutacions cordials,

Xarxa de Custòdia del Territori


 

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

Ja hi ha construïda la bassa temporal per a la reproducció d’amfibis, la torre de biodiversitat i l’observatori elevat. En els pròxims mesos es continuarà amb la plantació d’arbres i arbustos i la creació d’una passarel·la a la bassa gran, per donar continuïtat al camí perimetral existent.

Notícia

L’Ajuntament de l'Hospitalet ha posat en marxa una nova iniciativa per afavorir la biodiversitat en les zones enjardinades de la ciutat. Es tracta de les plantacions mixtes, un nou concepte de jardineria on es combinen espècies i varietats vegetals diverses que aporten una gran biodiversitat, i que beneficien l’aparició d’insectes i aus que ajuden a naturalitzar l’espai.

Notícia

La Diputació de Barcelona ha instal·lat a la plaça Josep Maria Vila un panell amb informació sobre els principals punts d’interès cultural, turístic i mediambiental del municipi.

Butlletí