Jornada de presentació ordenança municipal d’estalvi d’aigua en el marc del projecte LIFE Minaqua

divendres, 8 abril, 2016 - 11:00 a 14:04
Geolocation

LIFE MINAQUA és un projecte demostratiu d’estalvi d’aigua a instal·lacions de rentat de vehicles mitjançant l’ús de tecnologies naturals i detergents biodegradables.
S’està desenvolupament de forma paral·lela a les instal·lacions de Grup Fundació Ramon Noguera, a Girona, i a les de GUREAK, a Sant Sebastià, en col·laboració amb la
Universitat de Barcelona, l’Institut Químic de Sarrià i Aqualogy. 

Té l’objectiu de difondre mesures d’estalvi d’aigua a les instal·lacions de rentat de vehicles, activitats on es consumeix una important quantitat d’aigua de xarxa.

Amb el projecte, es proposa reduir el consum mitjançant la reutilització de l’aigua residual produïda i adequadament recuperada, i incloure aquesta mesura en les ordenances municipals per l’estalvi d’aigua.

PROGRAMA i INSCRIPCIONS


 

Organitzador: 
LIFE Minaqua
Etiquetes: 
Categories: 
Aigua

Relacionats

Article

El temporal Gloria, que va passar entre els dies 20 i 23 de gener del 2020, va sacsejar el litoral tant a la seva part emergida com a la submergida.

Notícia
La instal·lació de la nova xarxa de reg automatitzada que funciona amb intel·ligència artificial | ACN

La instal·lació de la nova xarxa de reg automatitzada que funciona amb intel·ligència artificial | ACN

Girona participa en una prova pilot d'una xarxa de reg automatitzada que funciona amb intel·ligència artificial. Ho fa amb l'empresa barcelonina Aonchip, que ha desenvolupat un sistema que ja s'ha començat a testejar. Entre d'altres, calcula l'aigua necessària per al reg en funció del grau d'humitat que té el terra en aquell moment. La prova, que es fa a la plaça del Rellotge de Girona i a les dependències dels responsables del manteniment de parcs i jardins, durarà mig any. S'emmarca dins les accions del Laboratori SmartCatalonia de la Generalitat.

Article

Davant la problemàtica de les captacions d’aigua a les rieres, Paisatges Vius i la Diputació de Barcelona faciliten una aplicació dirigida als propietaris de les masies i habitatges situats dins dels parcs i espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals amb l’objectiu d’orientar-los a l’hora d’instal·lar un sistema d’aprofitament d’aigua de pluja per a usos de la finca. L’aplicació ha estat creada per l’empresa AMB.

Butlletí