Fòrum "Waste in progress 2024" a Girona

dimarts, 16 abril, 2024 - 00:00 a dijous, 18 abril, 2024 - 23:59
GironaDurant els darrers anys, els ens locals han posat el focus a millorar la gestió dels residus municipals. Aquesta tasca continua essent molt necessària, ja que, avui en dia, la majoria de municipis no assolirien l’objectiu de reciclatge fixat per a l’any 2025. Tot i que cal seguir treballant-hi, no podem perdre de vista l’objectiu comunitari prioritari. És per això que en aquesta nova edició del Waste in Progress (WiP) volem ampliar la mirada cap al graó més alt de la jerarquia dels residus: la prevenció.

Estem immersos en un context d’emergència climàtica en què l'escassetat de matèries primeres i el constant augment d’emissions de gasos d’efecte hivernacle fan que calgui un canvi de paradigma en la producció, el consum i la gestió dels recursos i els residus. Així doncs, la prevenció és una de les claus per aconseguir territoris més sostenibles i avançar cap a una economia circular regenerativa.

Per tal d’impulsar aquesta transició, la normativa vigent fixa objectius molt ambiciosos per a l’any 2025, tant a l'hora de reduir la generació de residus com pel que fa a la reutilització i a la preparació per a reutilització. En contrast, són poques les polítiques municipals que s’adopten per assolir aquestes fites.
Fem tard, i per això cal una mobilització planificada, coherent i realista per part dels ens locals a fi d'activar mesures amb resultats tangibles i a la vegada donar resposta a les responsabilitats establertes per la normativa.

Més informació
 


 

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

Aquesta adquisició permetrà renovar, incrementar i millorar el parc mòbil del consistori. Demà s’iniciarà una campanya d’educació ambiental per reduir els residus impropis

Notícia
Crònica dels 3 dies de trobada a Girona

El 5è #wasteinprogress s'ha celebrat a Girona del 18 al 20 d'abril. Els sistemes eficients de recollida de residus, claus per a assolir els índexs europeus de reciclatge.

Notícia
Manlleu serà una de les ciutats convidades

Manlleu serà una de les ciutats convidades

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress se celebrarà al Palau de Fires de Girona entre el 18 i 20 d'abril. Comptarà amb ponències, debats i taules rodones oferint l’experiència en primera persona de ciutats i regions com Pisa, Monza i Treviso, a Itàlia, i Bihor, a Romania

Butlletí