Fira de l’Arbre i el Medi Ambient a Mataró

dissabte, 7 març, 2020 - 10:00 a dilluns, 9 març, 2020 - 19:59
Parc Central, Mataró

Quan s’acosta la primavera i comença el temps de flors, el Parc Central de Mataró acull la Fira de l’Arbre i el medi ambient. Durant tot un cap de setmana hi podràs trobar tot tipus de productes relacionats amb la floricultura i l’agricultura. Especialment destaquen l’exposició i la venda d’arbres i plantes. També hi ha productes alimentaris de la terra, artesanals i de producció ecològica. 

L’oferta de les parades es complementa amb tota una programació complementària adreçada especialment al públic familiar: concursos de dibuix, sembrada de plantes, contacontes... L’objectiu és ajudar els més petits a prendre consciència de la importància del respecte a la natura.

L’esdeveniment està organitzat per primera vegada per l’Associació Sempervirens Mataró, comptarà amb 160 expositors d’arreu de Catalunya i també s’han previst activitats complementàries com actuacions musicals, xerrades i el lliurament del 1r premi Joan Itxart en reconeixement a la bona gestió ambiental

Els propers dissabte 7 i diumenge 8 de març el Parc Central de Mataró tornarà a omplir-se com cada any de plantes, flors i arbres amb  motiu de la tradicional 42a Fira de l’Arbre i el Medi Ambient. L’Associació Sempervirens Mataró ha agafat el relleu a l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme, que des de l’any 1979 havia organitzat aquest certamen. Ara, la nova entitat vol donar-hi continuïtat i convertir-la també en un espai de reflexió dels problemes actuals del sector agrícola i de la flor i planta, i un espai també on promocionar activitats dirigides a millorar la gestió del medi ambient i els seus recursos. La Fira obrirà de 10 a 21 h el dissabte i de 10 a 20 h el diumenge.

En aquesta nova edició, uns 160 expositors d’arreu de Catalunya ompliran el parc d’una oferta comercial diversa que aglutinarà els productes més tradicionalment vinculats amb la natura i el medi ambient com la flor i la planta ornamental, la jardineria, l’agricultura tradicional i ecològica, el món marítim i els esports d’aventura en el medi natural, amb d’altres com l’artesania diversa i els productes alimentaris. La fira també comptarà amb la presència d'una delegació institucional i de productors del municipi malagueny de Sierra de Yeguas.

L’oferta comercial de la fira es complementarà amb la realització de xerrades-debat sobre aspectes mediambientals i diverses actuacions musicals, i el lliurament del premi Joan Itxart de la fira en reconeixement a la bona gestió ambiental portada a terme tant per associacions públiques o privades com per particulars i empreses. Enguany el reconeixement serà per a la Fundació El Maresme CEO.

La Fira de l’Arbre i el Medi Ambient compta amb el suport econòmic i tècnic de l’Ajuntament de Mataró a través d’un conveni de col·laboració. Aquest suport econòmic està valorat en 4.395,77 €.  D’altra banda la companyia municipal Aigües de Mataró hi destina 10.000 €, i l’empresa municipal PUMSA, ha facilitat  un descompte per les persones visitants del 50% en la tarifa de l’aparcament Parc Central durant els dos dies de celebració de la fira.


 

Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Article

Administracions, entitats i agents locals implicats en la gestió del fons marí, i ciutadania en general participaran a partir del 6 d’abril en un procés participatiu per fomentar el debat i concretar les actuacions de gestió de manera conjunta. La Diputació de Barcelona col·labora en l’elaboració del Pla, on també participa la Generalitat de Catalunya i Posidònia 2021.

Notícia

L’Ajuntament de Mataró ha presentat l’estratègia Mataró pel clima i ha fet balanç de les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Butlletí