Fira de l’Arbre i el Medi Ambient a Mataró

dissabte, 7 març, 2020 - 10:00 a diumenge, 8 març, 2020 - 20:00
Parc Central, Mataró

Quan s’acosta la primavera i comença el temps de flors, el Parc Central de Mataró acull la Fira de l’Arbre i el medi ambient. Durant tot un cap de setmana hi podràs trobar tot tipus de productes relacionats amb la floricultura i l’agricultura. Especialment destaquen l’exposició i la venda d’arbres i plantes. També hi ha productes alimentaris de la terra, artesanals i de producció ecològica. 

L’oferta de les parades es complementa amb tota una programació complementària adreçada especialment al públic familiar: concursos de dibuix, sembrada de plantes, contacontes... L’objectiu és ajudar els més petits a prendre consciència de la importància del respecte a la natura.

L’esdeveniment està organitzat per primera vegada per l’Associació Sempervirens Mataró, comptarà amb 160 expositors d’arreu de Catalunya i també s’han previst activitats complementàries com actuacions musicals, xerrades i el lliurament del 1r premi Joan Itxart en reconeixement a la bona gestió ambiental

Els propers dissabte 7 i diumenge 8 de març el Parc Central de Mataró tornarà a omplir-se com cada any de plantes, flors i arbres amb  motiu de la tradicional 42a Fira de l’Arbre i el Medi Ambient. L’Associació Sempervirens Mataró ha agafat el relleu a l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme, que des de l’any 1979 havia organitzat aquest certamen. Ara, la nova entitat vol donar-hi continuïtat i convertir-la també en un espai de reflexió dels problemes actuals del sector agrícola i de la flor i planta, i un espai també on promocionar activitats dirigides a millorar la gestió del medi ambient i els seus recursos. La Fira obrirà de 10 a 21 h el dissabte i de 10 a 20 h el diumenge.

En aquesta nova edició, uns 160 expositors d’arreu de Catalunya ompliran el parc d’una oferta comercial diversa que aglutinarà els productes més tradicionalment vinculats amb la natura i el medi ambient com la flor i la planta ornamental, la jardineria, l’agricultura tradicional i ecològica, el món marítim i els esports d’aventura en el medi natural, amb d’altres com l’artesania diversa i els productes alimentaris. La fira també comptarà amb la presència d'una delegació institucional i de productors del municipi malagueny de Sierra de Yeguas.

L’oferta comercial de la fira es complementarà amb la realització de xerrades-debat sobre aspectes mediambientals i diverses actuacions musicals, i el lliurament del premi Joan Itxart de la fira en reconeixement a la bona gestió ambiental portada a terme tant per associacions públiques o privades com per particulars i empreses. Enguany el reconeixement serà per a la Fundació El Maresme CEO.

La Fira de l’Arbre i el Medi Ambient compta amb el suport econòmic i tècnic de l’Ajuntament de Mataró a través d’un conveni de col·laboració. Aquest suport econòmic està valorat en 4.395,77 €.  D’altra banda la companyia municipal Aigües de Mataró hi destina 10.000 €, i l’empresa municipal PUMSA, ha facilitat  un descompte per les persones visitants del 50% en la tarifa de l’aparcament Parc Central durant els dos dies de celebració de la fira.


 

Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Notícia

La primera immersió per conèixer l’estat de la praderia de posidònia després del temporal ha posat de manifest l’impacte que el fort onatge registrat especialment entre el 20 i el 22 de gener ha tingut sobre aquesta planta subaquàtica. Les dades recopilades durant 23 anys gràcies a la iniciativa de voluntariat ambiental del Projecte Alguer de Mataró permeten ara valorar-ne l’estat.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí