Ecofeminisme a l’escola, xerrada amb Yayo Herrero

dimarts, 1 febrer, 2022 - 18:30
Youtube

Escoles Coeducatives i Escoles per la Sostenibilitat de Sant Cugat del Vallès organitzen la xerrada “Ecofeminisme a l’escola”, a càrrec de Yayo Herrero, activista i experta reconeguda internacionalment, com a punt de partida de col·laboracions futures entre els dos col·lectius.

L'antropòloga, enginyera i activista ecofeminista no només explicarà la crisi de civilització que estem vivint, a causa del  canvi climàtic i un sistema hegemònic que destrueix la vida,  sinó que també se centrarà en com desconstruir des de tots els àmbits educatius els mites i creences que recolza aquest sistema amb un marc cultural ecocida, patriarcal, colonial i injust. Yayo també ens parlarà de com es poden aterrar les propostes de l’ecofeminisme per fer-hi front des del context educatiu.  

L’ecofeminisme és un moviment social i corrent de pensament que agrupa la voluntat transformadora dels feminismes i de l’ecologisme per aconseguir un món sostenible i just. I és des d’aquest marc que Escoles Coeducatives i Escoles per la Sostenibilitat inicien un camí plegades perquè les escoles i les famílies incorporin l’ecofeminisme a les seves pràctiques. 

Parlem de posar la vida al centre de l’escola, impulsar programes feministes i ecologistes a les aules, fomentar l’esperit crític amb el món que ens envolta, teixir xarxes i comunitats amb l’entorn escolar, revalorar les cures, celebrar la diversitat en tot el que ens envolta, detectar i treballar el contingut subjacent (currículum ocult) de llibres de text on es reprodueix la doctrina dogmàtica del neoliberalisme, de la invisibilització dels sabers femenins, de les dones referents en la lluita per un món més just, i del preu real social i ecològic del model productiu actual. 

Si necessiteu qualsevol altra informació, contacteu amb:
Escoles Coeducatives: Núria Valero escolesfeministestq@gmail.com 
Escoles per la Sostenibilitat: Amanda de Luis comissiosostenibilitatmaragall@gmail.com


 

 

Etiquetes: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

La cinquena edició de la Taula de seguiment de l’emergència climàtica celebrada el passat 7 de març ha posat l’accent en l’Ecofeminisme i en la perspectiva de gènere per analitzar el model energètic actual.

Entrevista

Julieta Martínez, té 19 anys, és xilena. I és avui una de les líders joves d’acció contra l’emergència climàtica. El seu discurs i la seva capacitat de motivar és contundent. Denuncia que la crisi climàtica afecta les inequitats de gènere. Ha creat la Fundació “Tremendas”, que acull l’acadèmia “Climáticas”, un projecte que impulsa l’educació de nenes i adolescents de Llatinoamèrica i el Carib com a eina per combatre el canvi climàtic amb perspectiva de gènere i empoderar les dones com a agents de transformació social.

Butlletí