Dia Mundial del Residu Zero

dijous, 30 març, 2023 - 00:00 a 23:59L'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar per unanimitat l'any 2022 una resolució presentada per Turquia per declarar el 30 de març com a dia Mundial del Residu Zero. Aquesta resolució històrica, que es va presentar juntament amb 105 països més, aborda els esforços per al desenvolupament sostenible mitjançant iniciatives de residu zero llançades per la primera dama turca el 2017. 

Les Nacions Unides compten amb un consell assessor expert per promoure iniciatives locals i nacionals de residus zero. També recomana la continuació del debat sobre les iniciatives de residu zero alhora que anima els estats membres, les organitzacions de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals i regionals a implementar iniciatives de residu zero a tots els nivells.

La resolució demana al cap de l'ONU que convidi el Programa de Medi Ambient de l'organisme a incloure una "secció dedicada a iniciatives de residu zero", que inclogui activitats i experiències d'aquestes iniciatives.


 

Organitzador: 
Nacions Unides
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

La jornada “Fem camí cap al residu zero” de l'Ajuntament de Barcelona mostra algunes de les experiències d’èxit de prevenció de residus que ja són realitat a la ciutat

 

Notícia

La vila acollirà un cicle de xerrades enfocades a fomentar les alternatives als productes d’un únic ús

Article

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Butlletí