Dia Mundial del Medi Ambient i Setmana de l'Energia a Masquefa

dissabte, 11 juny, 2016 - 00:00 a 23:59
Geolocation

Un any més, Masquefa festejarà el Dia Mundial del Medi Ambient amb activitats que busquen sensibilitzar i conscienciar la població des d'una vessant lúdica i amena.

Vine a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient!

El proper dissabte 11 de juny el municipi de Masquefa se sumarà, un any més, a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i la Setmana de l'Energia. Amb la voluntat de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica,l’Ajuntament ha programat un ampli ventall d'activitats didàctiques i de sensibilització que s'adrecen a persones de totes les edats i busquen sensibilitzar, de forma especial, els més petits. Hi haurà tallers, berenar popular, exposició de cuina solar i una sortida en bicicleta de caire familiar de només 45 minuts que té per objectiu fomentar entre els veïns un major ús de mitjans de transport sostenibles i eficients en els seus desplaçaments diaris.

Des de l'Ajuntament es dóna les gràcies a la Diputació de Barcelona i l'ICAEN per la seva col·laboració en les activitats. També es convida els veïns de Masquefa a aprofitar l'oportunitat que suposa aquesta celebració, de caràcter festiu i lúdic, per tal de reflexionar al voltant dels propis hàbits quotidians en matèria de gestió de les deixalles, despesa energètica, cura de l'entorn i altres aspectes del dia a dia que tenen un impacte en el medi ambient. Només amb la contribució de tots assolirem l'objectiu de fer de Masquefa un municipi exemplar en termes de sostenibilitat i medi ambient.

AVÍS IMPORTANT:

Per tal de poder participar activament en el taller de mecànica i reparació de bicicletes cal portar a la sessió la pròpia bici. Així mateix, els assistents al taller de sabó han de portar de casa un bric buit d'1 litre (tipus llet, suc...) a fi de poder-se endur una porció del sabó elaborat. 


 

Organitzador: 
Ajuntament de Masquefa
Municipis: 

Relacionats

Notícia

El Pavelló Poliesportiu 2 de Masquefa compta amb plaques fotovoltaiques d’autoconsum gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.

Article

L’Ajuntament de Masquefa -a través de la Regidoria de Medi Ambient- començarà aquest 2023 una prova pilot al municipi amb l’objectiu de millorar les actuals xifres de reciclatge i de recollida selectiva a la vila i situar Masquefa com un municipi capdavanter en la lluita contra l’emergència climàtica.

Notícia

L’objectiu del consistori és aturar l’ampliació d’aquesta instal·lació i apostar per un nou model amb plantes avançades de gestió de residus que permeti generar nous llocs de treball qualificats, reduir en un 90% les deposicions de residus, i prioritzar la valorització material i energètica i la reutilització dels residus.

Butlletí