Debat en línia: Emergència ecològica i COVID-19

dimarts, 19 maig, 2020 - 18:00 a 19:00

 

La conservació del medi natural té una relació molt directa amb l’epidèmia actual de la COVID-19. Per parlar-ne la XCN ha organitzat el següent debat en línia.

S’ha establert una relació entre exposició al virus d’origen animal i explotació ambiental insostenible. Si deteriorem els ecosistemes, deteriorem els principals fonaments de les nostres economies, societats, salut i qualitat de vida al món.

Seguim considerant la conservació de la natura com un luxe? Cal fomentar la transició socioecològica, amb acció real. Per assolir-ho, cal organització social i política. La justícia social i la responsabilitat col·lectiva són el camí a seguir en moments d’emergència global.

Debatrem sobre aquesta temàtica amb en Carles Castell, en Josep Maria Mallarach i la Cristina Sànchez amb la Pilar Sampietro moderant.

Dimarts 19 de 18 a 19h a través de la plataforma Zoom

Imprescindible inscripció prèvia


 

 

Organitzador: 
Xarxa per a la Conservació de la Natura
Etiquetes: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia
També es detecta Corriol camanegre a Cubelles

El Corriol petit (Charadrius dubius), un tipus d’ocell catalogat com a espècie protegida d'interès especial, ha nidificat per primera vegada a les dunes de la Platja de Les Botigues de Sitges durant el confinament.

Opinió

No sóc optimista: el més senzill hauria estat habituar-nos a lluitar units per importants i evidents objectius de tots, sigui parar pandèmies o defensar l'ambient comú, però només la ciència ho ha fet. Lamentablement, estem suspenent l'examen de la col·laboració entre diferents d'una manera fins i tot obscena.

Notícia
Cicles biològics en parcs i platges metropolitans durant el confinament

La reducció de l'activitat humana durant el confinament per la COVID-19 ha afavorit que els parcs i les platges metropolitans s'hagin convertit en refugis de natura. El resultat ha estat un augment de fauna difícilment observable en circumstàncies normals, com ara flamencs, cabirols o senglars.

Butlletí