Connectant lluites de resistència ambiental a Americà Llatina

dijous, 10 juny, 2021 - 17:30 a 19:00
Sessió virtual

 

Ciutats Defensores dels Drets Humans organitza el webinar “Connectant lluites de resistència ambiental a Amèrica Llatina”


Data: 10 de juny

Hora: 17:30 a 19:00h (CET)

Online al enllaç de Youtube: https://youtu.be/dBzjHfBK03A

Objectiu: Aquesta jornada pretén generar un espai d’anàlisis, reflexió col·lectiva i posada en comú de reptes, reivindicacions i propostes entre defensors i defensores que treballen per la defensa de la terra i el medi ambient a Amèrica Llatina.

 

 

Volem posar en valor i visibilitzar la tasca de les persones defensores de drets humans i ambientals, connectar les seves lluites per un món més just, equitatiu i sostenible, conèixer les seves estratègies de resistència i teixir xarxes de solidaritat, suport i protecció per fer front als diferents riscos i amenaces a què estan exposades.

 

Idioma: Castellà

 

Públic destinatari:

  • Institucions, entitats i persones que tinguin vincles amb la defensa dels Drets Humans i el drets ambientals

  • Activistes i defensors i defensores de drets humans

  • Personal tècnic i polític de les administracions publiques

  • Professors/es, educadors/es i acadèmics/es.

  • Conjunt de la ciutadania, específicament públic jove, compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans i ambientals

Defensores participants:

  • Leiria Vay (Guatemala – Comité de Desarrollo Campesino)

  • Karen Taxilaga (Mèxic – Unión de la Fuerza Indígena Campesina)

  • Milena Florez (Colòmbia – Movimiento Rios Vivos)

  • Reynaldo Dominguez (Hondures – Comité Municipal de Defensa de los Bienes Comunes y Públicos de Tocoa)

Modera l’acte Miguel Pajares; president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Dr. en Antropologia social i autor del llibre “Refugiats climàtics: un gran repte del segle XXI”


 
Etiquetes: 
Categories: 
Terra

Relacionats

Notícia

El Consell de Drets Humans de les Nacions Unides va declarar que tenir accés a un entorn “segur, net, saludable i sostenible” és un dret humà bàsic. Tot i que alguns països s’hi van oposar, entre els quals els Estats Units i el Regne Unit, aquesta nova resolució, a proposta de Suïssa, Eslovènia, Costa Rica, les Maldives i el Marroc, va aconseguir el suport de 43 membres del Consell.

Notícia

El Congrés de Bioeconomia, celebrat en el marc de la Fira de Sant Miquel, ha acollit la presentació del projecte d’especialització competitiva territorial El Bosc, el primer recurs de l’economia verda. En el decurs de la jornada s’ha presentat el projecte de biorefineria dedicada a obtenir matèries primeres a partir de matèria vegetal procedent dels boscos provinents del Pirineu de Lleida.

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Butlletí