Conferència: Les ciutats, canvi climàtic i sostenibiliat

dijous, 21 abril, 2022 - 19:00
Auditori de Sant Ildefons. Pl. Carles Navales, s/n. Cornellà de Llobregat

Fer front a la crisi climàtica és un dels grans reptes globals del s. XXI. Segons el darrer informe del Panell Intergovernal per al Canvi Climàtic (IPCC), en els propers 20 anys caldrà emprendre accions, tant en mitigació com en adaptació, que representaran canvis estructurals molt importants en múltiples sectors de la nostra societat. Les ciutats, acumuladores de més del 50% de la població mundial, tenen un paper cabdal en la reducció de les emissions globals en aquesta dècada en un 50%; amb l’objectiu d’arribar en 30 anys a una societat totalment transformada neutra en emissions al 2050.

La Cori Calero, periodista ambiental i autora del llibre sobre crisi climàtic “Si el cel es tornés vermell”, reflexionarà sobre “Ciutat, canvi climàtic i sostenibilitat” en aquesta conferència. L’acompanyarà Virgínia Vallvé, cap de l’Àrea d’Estudis i Actuacions de l’Ajuntament de Cornellà i responsable tècnica del projecte estratègic Cornellà Natura.   


 

Organitzador: 
Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Notícia

L’Ajuntament de Cornellà ha començat a instal·lar avui els nous contenidors de recollida d'escombraries, d’acord amb la nova contracta de neteja viària i recollida de residus, que té com a objectiu respondre de forma més eficient a les demandes de la ciutadania i incorporar recursos i tecnologies més innovadores i sostenibles. 

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Butlletí