Conferència: "El paper de la societat civil en la confecció de sistemes alimentaris sostenibles"

dimecres, 26 gener, 2022 - 17:30 a 20:00

El dia 26 de gener es durà a terme la conferència “El paper de la societat civil en la confecció de sistemes alimentaris sostenibles” que pot ser del teu interès.

Es tracta d’una jornada gratuïta i en línia que ens convidarà a explorar la importància de l’impuls ciutadà en la bona governança dels sistemes alimentaris i en les polítiques que els configuren.

La primera part de l’acte consistirà en una ponència del Sr. Peter Schmidt, president de la secció d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient (NAT) del Comitè Econòmic i Social Europeu. El Peter Schmidt reflexionarà sobre la urgència de transformar els sistemes alimentaris cap a un model que garanteixi la salut del planeta i de les persones. També se centrarà en el paper cabdal de la societat civil en aquest canvi.

A continuació, hi haurà una taula rodona, en què podrem conèixer el potencial transformador de les iniciatives de la societat civil. Comptarem amb experiències d’àmbit català –com el Consell Català de l’Alimentació, la Carta alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona, l’Estratègia de garantia del dret a l’Alimentació de Manresa i Territori de Vincles– i també d’àmbit internacional –Consell Alimentari del municipi d’Ede, als Països Baixos–.

La conferència està co-organitzada pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i Fundesplai. Rep suport del Ministeri Federal pel Medi Ambient, Conservació de la Natura i Seguretat Nuclear del Govern d’Alemanya i de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI).

PROGRAMA

INSCRIPCIONS


 

Categories: 
Agricultura

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Notícia

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Notícia

L'Acord de Ciutat per l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030 ja camina. La trobada ha estat una crida a l'acció i a la cooperació entre organitzacions per assolir objectius comuns, que són els recollits a l'Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.

Butlletí