Conferència: "El paper de la societat civil en la confecció de sistemes alimentaris sostenibles"

dimecres, 26 gener, 2022 - 17:30 a 20:00

El dia 26 de gener es durà a terme la conferència “El paper de la societat civil en la confecció de sistemes alimentaris sostenibles” que pot ser del teu interès.

Es tracta d’una jornada gratuïta i en línia que ens convidarà a explorar la importància de l’impuls ciutadà en la bona governança dels sistemes alimentaris i en les polítiques que els configuren.

La primera part de l’acte consistirà en una ponència del Sr. Peter Schmidt, president de la secció d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient (NAT) del Comitè Econòmic i Social Europeu. El Peter Schmidt reflexionarà sobre la urgència de transformar els sistemes alimentaris cap a un model que garanteixi la salut del planeta i de les persones. També se centrarà en el paper cabdal de la societat civil en aquest canvi.

A continuació, hi haurà una taula rodona, en què podrem conèixer el potencial transformador de les iniciatives de la societat civil. Comptarem amb experiències d’àmbit català –com el Consell Català de l’Alimentació, la Carta alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona, l’Estratègia de garantia del dret a l’Alimentació de Manresa i Territori de Vincles– i també d’àmbit internacional –Consell Alimentari del municipi d’Ede, als Països Baixos–.

La conferència està co-organitzada pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i Fundesplai. Rep suport del Ministeri Federal pel Medi Ambient, Conservació de la Natura i Seguretat Nuclear del Govern d’Alemanya i de la Iniciativa Europea pel Clima (EUKI).

PROGRAMA

INSCRIPCIONS


 

Categories: 
Agricultura

Relacionats

Notícia

El sistema agroalimentari mundial és responsable d’entre el 21% i el 37% del total d’emissions globals netes dels gasos amb efecte d’hivernacle antropogènic. Per posar focus a aquesta realitat, la campanya “Your Plate, Your Planet” explica com les polítiques alimentàries locals són imprescindibles davant l’emergència climàtica i fa una crida internacional als municipis i als seus habitants perquè assumeixin compromisos per impulsar polítiques alimentàries que assegurin l’accés a aliments suficients, agroecològics, saludables i nutritius per a tota la població amb el Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima (de l’anglès ‘The Barcelona Challenge for Good Food and Climate’).

Entrevista

La Fundació Triptolemos ha publicat l’Informe sobre el impacto del Pacto Verde Europeo desde un enfoque de sistema alimentario global sostenible. Aquest document, en la redacció del qual han participat 30 experts de 26 universitats i del CSIC, analitza l'impacte del Pacte Verd Europeu en la producció alimentària i en la ciutadania. Sostenible ha conversat amb Yvonne Colomer, directora executiva de la Fundació Triptolemos i gran coneixedora del sector alimentari en relació amb la sostenibilitat, i amb Robert Savé, que és investigador emèrit de l’IRTA, professor d’ecologia a la UAB, i un dels experts participants en la redacció del document.

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Butlletí