Cicle de seminaris sobre transició energètica al món local 5. Finançament de les accions de transició energètica local

Repeteix cada dia until dj. nov. 12 2020.
dimecres, 11 novembre, 2020 - 10:30 a dijous, 12 novembre, 2020 - 12:59
dijous, 12 novembre, 2020 - 10:30 a divendres, 13 novembre, 2020 - 12:59
Seminari virtual multisessió via Zoom

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona continuem amb una nova sessió virtual del cicle de seminaris sobre transició energètica al món local.

La Transició Energètica és el pas més evident i inevitable a l'hora d'abordar l'emergència climàtica. L’acció climàtica des del món local ha de ser el punt de partida d’aquest procés i començar a implementar, com més aviat millor, fonts d'energia renovables, estalvi i eficiència.

I també cal seguir treballant per impulsar la transició energètica com a pilar fonamental de la recuperació verda que cal començar a sembrar des d’avui mateix i que és una necessitat tant ambiental, com econòmica i social.

Però aquest impuls requereix de recursos econòmics i finançament.

 En aquesta sessió doble volem abordar diverses estratègies de finançament i opcions per obtenir recursos per part portar a termes accions locals de transició energètica, especialment en l’àmbit públic però també en el privat. 

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat té com a objectiu generar   espais d’intercanvi i coneixement per dotar els ens locals amb exemples, bones pràctiques i instruments per implementar projectes de transició energètica.

La Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic i  econòmic als municipis per a la implementació de  mesures de transició energètica, en el marc del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Programa

Inscripcions: Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat  xarxasost@diba.cat . Les persones prèviament inscrites a altres sessions cal que confirmin de nou la inscripció per rebre l’accés.


 

 

Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Acte
Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Butlletí