Cicle de conferències "No tenim planeta B!"

dijous, 2 març, 2023 - 00:00 a dijous, 30 març, 2023 - 23:59
Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí

Cap racó del món està fora de perill, les conseqüències de la crisi climàtica en la qual vivim immersos són cada cop més evidents: canvis en les estacions, grans incendis forestals, inseguretat hídrica, contaminació atmosfèrica, reducció de la biodiversitat... Ens trobem en una situació d’emergència climàtica que fa imprescindible l’acció col·lectiva.

Conscients de la magnitud d’aquesta catàstrofe, milers de persones arreu del món estan reinventant l’agricultura, l’energia, l’educació, i la comunitat científica es posiciona i fa sentir la seva veu experta en cadascuna de les seves especialitats.

El Museu de la Mediterrània i la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis uneixen esforços per sensibilitzar i conscienciar sobre temes i problemàtiques ambientals, aprofundint en el seu coneixement amb base científica. Per aquest motiu, hem programat el cicle de conferències No tenim planeta B! amb la intenció d’aportar informació i dades objectives de la mà de veus expertes en les diferents matèries.

Volem propiciar una reflexió sobre el nostre model de desenvolupament i plantejar diferents propostes sobre com transformar-lo perquè sigui sostenible i permeti que totes les persones puguin viure dignament sense comprometre el benestar de les generacions futures.

La programació del cicle és la següent:

Dijous 2 de març, 19hConferència sobre Clima. A càrrec de Josep Pascual, responsable de l’Estació Meteorològica de l’Estartit.

Dijous 9 de març, 19h. Conferència sobre Gestió de costes. A càrrec de José Antonio Jiménez, del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech.

Dijous 23 de març, 19h. Conferència sobre Mobilitat. A càrrec de Bep Pujol de Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà.

Dijous 30 de març, 19h. Conferència sobre Gestió hídrica i territorial. A càrrec de Gabriel Borràs de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

En aquest cicle de conferències no només volem reflexionar des d’una vessant teòrica sinó que també ens volem implicar en ser part de la solució. Hem de prendre consciència que les nostres accions diàries poden contribuir als canvis globals i podem modificar hàbits de la nostra vida quotidiana que, modestament, poden ajudar a la preservació del planta.

Per aquest motiu, algunes de les conferències comptaran amb la presència d’Esther Peñarrubia, Dra. Enginyera Agrònoma i activista, que ens ensenyarà de manera pràctica, senzilla i eficient, com podem ajudar el planeta.

Les nostres accions diàries poden contribuir als canvis globals i cadascú de nosaltres pot escollir el camí on els canvis siguin en positiu. Perquè no tenim planeta B!.

L'octubre de 2023, complementarem aquest cicle de conferències amb noves activitats.


 

Categories: 
Canvi climàtic

Relacionats

Notícia

Eixarcolant impulsa un projecte finançat a través de les Subvencions pel Clima que té per objectiu millorar les possibilitats d’accés al consum de plantes silvestres comestibles per tal d’incrementar la resiliència alimentària de Barcelona

Notícia

Torroella i l'Estartit redueixen el consum d'aigua un 27% el mes d’abril, setze mesos després de la municipalització del servei

Butlletí