Boscos de ciutat? L'ecologia del parc

diumenge, 25 abril, 2021 - 12:00 a 13:00
Parc del pla de l'ermita de Sant Joan
Geolocation

"Boscos de ciutat? L'ecologia del parc" ens aproxima al concepte de serveis ambientals que els parcs forestals duen a terme. A partir de la descoberta experimental i amb l'ajut d'un equip d'exploració, es recolliran dades i es caracteritza el parc.

En comparació amb l'espai pròpiament urbà, els participants s'aproximaran a la importància que té la presència d'aquests espais forestals dins les ciutats.

Organitzador: 
Àrea Metropolitana de Barcelona
Destinatari: 
Públic familiar
Contacte: 

93 238 93 51

Relacionats

Entrevista

Des del Barcelona Lab for Urban Environmental Justice and Sustainability (BCNUEJ) ja fa anys que estudien els impactes que tenen les àrees verdes i les Solucions basades en la Natura (SbN) per a resoldre els reptes de les ciutats. Es tracta d’un laboratori fundat per l’ICTA de la UAB i l’Institut de Recerca de l’Hospital del Mar, que més enllà dels beneficis que tenen aquests espais en les ciutats, posa el focus en els fenòmens que poden desencadenar, com les desigualtats socials o la gentrificació verda; i com aquests factors determinen les possibilitats de governança d’aquests espais. La Filka Sekulova n’és investigadora, amb una llarga experiència en l’estudi de la natura urbana des dels camps de la psicologia, l’economia i la justícia ambiental.

Article

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat la nova edició de la campanya de fauna marina, amb l’objectiu d’incentivar el compromís social vers la protecció de la fauna i donar a conèixer la biologia dels animals marins, com identificar els seus rastres o com actuar en cas de detectar-los.

Article

Ha estat una iniciativa del Consell de Participació Adolescent per reforestar la ciutat a la qual s’han sumat entitats, centres educatius i particulars.

Butlletí