Activa’t per la justícia ambiental: reptes i experiències per fer front a la crisi climàtica.

dijous, 10 juny, 2021 - 18:00 a 20:00
Sessió virtual

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament del Departament d'Acció Exterior i Transparència impulsen conjuntament el Programa Biblioteques Sense Fronteres, compromeses amb un món més just.

El programa apropa al públic de les biblioteques de Catalunya el coneixement i la comprensió davant de les situacions de vulneració de drets humans, i facilita els recursos per l’acció, contribuint així a la construcció d’una ciutadania global transformadora. El programa ofereix un conjunt d’activitats i recursos per a les programacions pròpies de les Biblioteques de Catalunya, relacionades amb una temàtica seleccionada anualment en relació amb els drets humans i la igualtat de gènere, les desigualtats, la pau, el desenvolupament i el refugi, amb la voluntat d’apropar aquestes realitats al públic de les biblioteques. 

Amb el títol Activa’t per la justícia ambiental, l'edició 2021 se centra en l’eix de treball sobre sostenibilitat ambiental. Un tema que resulta del tot pertinent tenint en compte la urgència de tenir cura del medi ambient i de donar resposta al canvi climàtic per tal de garantir el benestar de les persones i la salut dels ecosistemes.

Amb motiu de la celebració del Dia mundial del medi ambient, el 5 de juny, us convidem al seminari en línia Activa’t per la justícia ambiental: reptes i experiències per fer front a la crisi climàtica.

Aquest webinar té com a objectius debatre sobre el context actual de crisi climàtica, i presentar les activitats que s’oferiran en el marc del programa Biblioteques Sense Fronteres.

El seminari en línia tindrà lloc el dia 10 de juny a les 18 h, via Zoom amb el programa següent:

18.00. Presentació institucional.

  • Carme Gual i Via. Directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
  • Josep Vives Gràcia. Cap del Servei de Biblioteques

18.10. Projecció del vídeo de l’eix Sostenibilitat Ambiental de l’ACCD.

18.15. Debat sobre els reptes que planteja la crisi climàtica.

  • Stephanie Victoria Ascencio Serrato, membre del Centre d’Estudis de Drets Ambientals de Tarragona
  • Gisela Torrents, ambientòloga i activista per a justícia climàtica.

18.45. Experiències que transformen el món.

  • Una eco-experiència: Pol·len edicions, eco-editorial i membre de la iniciativa “llibre local”. Jordi Panyella, Pol·len Edicions
  • Biblioteques Sense Fronteres, compromeses amb un món més just: presentació de la programació completa. Patrícia Rodríguez, tècnica de l'ACCD

19.15. Tancament i comiat.

Es requereix inscripció prèvia a través de l'enllaç següent: https://zoom.us/meeting/register/tJItceqrpj8uHdabUo2W5u1D1CtjE6aECrTd


 

Categories: 
Terra

Relacionats

Article

Arrel de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, es va celebrar el passat 7 de juny l’acte virtual "Joves i Natura". Es va poder escoltar a joves catalans que van participar a la Cimera Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i es va comptar amb una taula rodona on van intervindré joves catalans que, d’una manera o altra, estan compromesos amb la seva conservació.

 

Entrevista

Francesc Baró és investigador de l’ICTA-UAB, i professor investigador de la VUB (Vrije Universiteit Brussel). Ha dirigit el primer estudi sobre el verd escolar a Barcelona, el qual identifica diferents patrons de desigualtat en l'exposició i l'accés als espais verds dels infants escolaritzats a la ciutat. Reflexionem amb ell sobre justícia ambiental, el paper dels centres escolars en l’articulació de la vida als barris i la necessària naturalització d’aquests espais.

Opinió

Si destruïm l’habitabilitat de la Terra no sembla que Mart resulti un destí operatiu pel comú de la humanitat, més enllà dels quatre milionaris de torn i altres ‘supermascles galàctis’ com l’antropòloga i activista Yayo Herrero va titllar a Musk

Butlletí