8ª Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles "Acció transformadora: el potencial d'Europa". ICLEI

dimecres, 27 abril, 2016 - 09:00 a dissabte, 30 abril, 2016 - 19:59

La 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles "Acció transformadora: el potencial d'Europa" tindrà lloc en un moment crucial, seguint la Conferència de les Parts sobre Canvi Climàtic (COP 21), i la Cimera de l'ONU per a l'adopció de la Agenda per al Desenvolupament post 2015.

Palacio Euskalduna
Geolocation

Serà l'encarregada de traduir a l'àmbit local els resultats obtinguts en les dues cites internacionals. A més de donar resposta als reptes globals, els governs locals i regions també han de fer front a problemes mediambientals, financers i socials a Europa. La 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles servirà com a plataforma per afrontar aquests reptes abordant-los mitjançant l'acció transformadora.

La conferència, que tindrà lloc al País Basc (Bilbao), entre els dies 27 i 29 d'abril de 2016, està
organitzada per ICLEI - Governs Locals per la Sostenibilitat, el Govern Basc, la Diputació Foral de Biscaia i l'Ajuntament de Bilbao, amb la participació de Udalsarea 21 - Xarxa Basca de Municipis cap a la Sostenibilitat, i el suport de la Diputació Foral d'Àlaba, la Diputació Foral de Guipúscoa, l'Ajuntament de Donostia / Sant Sebastià i l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz.

Entre els objectius de la conferència destaquen el poder oferir als líders locals una plataforma en la qual expressar idees, experiències i expectatives relacionades amb el desenvolupament urbà sostenible; analitzar el paper clau de la cooperació entre els governs locals, el sector privat, la societat civil i el sector financer per poder posar en marxa accions integrals, i informar i comprometre a governs locals sobre eines polítiques europees i internacionals relacionades amb el desenvolupament sostenible, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible o l'Agenda Urbana de la Unió Europea, i explorar com aquestes eines poden donar suport i fomentar les iniciatives locals.

S'espera que més de 1.000 representants de governs regionals, institucions europees i internacionals, organismes multilaterals, membres de la comunitat investigadora, sector privat i societat civil, formin part d'aquest esdeveniment per intercanviar experiències i debatre sobre temes com la governança local, el potencial urbà, el mercat d'innovació o la rellevància de les ciutats productives a Europa, entre d'altres.

La 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles tindrà com a seu principal al Palau Euskalduna de Bilbao, en la qual s'oferirà un programa d'plenaris, sessions temàtiques, oportunitats de treball en xarxa, esdeveniments paral·lels. A més de forma paral·lela es celebrarà una trobada entre els alcaldes i alcaldesses de les ciutats europees més importants, així com visites tècniques per les províncies de Biscaia, Guipúscoa i Araba per mostrar les millors pràctiques de sostenibilitat local al País Basc que puguin ser imitades per altres pobles o ciutats.

"Aquesta important trobada internacional oferirà una oportunitat única per donar a conèixer la transformació d'Euskadi i la seva transició d'un enfocament industrial cap a una economia moderna i sostenible", afirma Ana Oregi, Consellera de Medi Ambient i Política Territorial del Govern Basc.

=======================

Per a més informació visita la web oficial de la conferència basquecountry2016.eu o escriviu-nos a basque2016@iclei.org.

Si desitja participar en la conferència, feu clic aquí per inscriure i gaudir de les tarifes reduïdes per inscripció anticipada abans del 15 febrer 2016.

Descobreixi totes les novetats en:sustain_cities # Basque2016 i Facebook

Organitzador: 
ICLEI i Entitats del País Basc
Categories: 
Terra

Relacionats

Article

Arrel de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, es va celebrar el passat 7 de juny l’acte virtual "Joves i Natura". Es va poder escoltar a joves catalans que van participar a la Cimera Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i es va comptar amb una taula rodona on van intervindré joves catalans que, d’una manera o altra, estan compromesos amb la seva conservació.

 

Entrevista

Francesc Baró és investigador de l’ICTA-UAB, i professor investigador de la VUB (Vrije Universiteit Brussel). Ha dirigit el primer estudi sobre el verd escolar a Barcelona, el qual identifica diferents patrons de desigualtat en l'exposició i l'accés als espais verds dels infants escolaritzats a la ciutat. Reflexionem amb ell sobre justícia ambiental, el paper dels centres escolars en l’articulació de la vida als barris i la necessària naturalització d’aquests espais.

Opinió

Si destruïm l’habitabilitat de la Terra no sembla que Mart resulti un destí operatiu pel comú de la humanitat, més enllà dels quatre milionaris de torn i altres ‘supermascles galàctis’ com l’antropòloga i activista Yayo Herrero va titllar a Musk

Butlletí