40è aniversari de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès

dissabte, 18 març, 2023 - 11:30 a 13:00
Parc del Camp de les Peces. Parets del Vallès

L’Escola de la Natura commemora el 40è aniversari i s’adhereix a la iniciativa europea ‘UnArbrePerEuropa’

La celebració es portarà a terme el 18 de març a partir de les 11.30 h amb diferents activitats

L’Ajuntament de Parets, celebrarà aquest 18 de març a partir de les 11.30 h, el 40è aniversari de la fundació de l’Escola de la Natura, adherint-se a més, a la iniciativa europea UnArbrePerEuropa. Durant l’acte de commemoració de l’aniversari de l’equipament a Parets, es faran parlaments institucionals, es plantaran tres arbres i es descobrirà una placa al Camp de les Peces, en el marc de la iniciativa europea que pretén sensibilitzar tots els municipis europeus amb la plantada almenys d’un arbre a cada població. Al llarg del matí hi haurà un taller infantil, i entrega d’obsequis als assistents, finalitzant l’acte amb un refrigeri.

La jornada de celebració de l’aniversari estarà presidida per l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, el director de l’Escola de la Natura de Parets, Ferran Lozano, conjuntament amb una representació institucional de l’Equip Europa a Catalunya.  L'Escola de la Natura, amb seu al carrer Galende 12 des del 1993, va començar a caminar deu anys abans, amb la seva fundació el 21 de setembre de 1983 i amb l’objectiu de fer arribar a la gent, i als escolars del municipi, l'interès per conèixer i preservar l’entorn natural més proper. Aleshores, la inquietud d’uns joves per millorar l’entorn natural, en combinació amb la predisposició de l’ajuntament i la participació desinteressada de molts col·laboradors, va fer que el projecte fos una realitat.

Durant aquests anys, l’Escola de la Natura s’ha integrat en el funcionament de les escoles del municipi incorporant l’educació ambiental en forma de cursos, tallers, sortides, activitats de natura, així com sessions d’astronomia a l’abast de tots els públics. Per altra banda, l’equipament és un servei que forma part d’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i d’on neixen i es desenvolupen campanyes de sensibilització ambiental, així com projectes de conservació i de gestió de l’entorn.

La iniciativa d'Equip Europa UnArbrePerEuropa té l’objectiu que tots els municipis d'Espanya plantin almenys un arbre com a símbol del seu compromís amb la sostenibilitat local i la lluita contra la desforestació i des del 2021 la campanya s’ha ampliat a tot Europa. La campanya s'inspira en un tuit de David Sassoli, president del Parlament Europeu (2019-22), en què instava tots els alcaldes i alcaldesses d'Europa a plantar almenys un arbre als seus municipis per contrarestar la desforestació i la pèrdua de boscos amb motiu dels desastres naturals.

En aquest sentit, i en motiu de l’aniversari de l’Escola de la Natura, l’Ajuntament de Parets participarà en aquesta iniciativa europea amb la plantació de tres exemplars de roure americà (de nom científic Quercus rubra), a més, dins aquesta línia de reforestació, cal destacar la plantació de prop de 300 arbres dins del projecte de restauració del Parc Fluvial del riu Tenes en la seva primera i segona fase.


 

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

La presentació es va fer el 10 de novembre a la Sala d’exposicions de Can Rajoler, en el marc de la commemoració dels 40 anys de l'Escola de Natura de Parets del Vallès.

Acte
10/11/2023 - 18:00
Sala d'exposicions de Can Rajoler. Parets del Vallès.
Notícia

L’Escola de la Natura de Parets del Vallès celebra el 40è aniversari amb una jornada festiva al Camp de les Peces unint-se a la campanya 'UnArbreperEuropa'

Butlletí