14a Setmana de Medi Ambient a Folgueroles

dilluns, 11 novembre, 2019 - 00:00 a diumenge, 17 novembre, 2019 - 23:59
Folgueroles

Una setmana per reflexionar sobre què comprem i què llencem

La 14a edició de la Setmana de Medi Ambient a Folgueroles enguany inclou activitats per fomentar la conscienciació envers el malbaratament alimentari

La Setmana de Medi Ambient, que s’emmarca en la programació de la Setmana europea de la prevenció de residus, té programades diverses activitats per a tots els públics.

Durant la setmana es faran xerrades, tallers i activitats a l’escola Mossèn Cinto i a la Llar d’Infants Patufet. Dimarts 12 de novembre serà el moment de la ja tradicional activitat A l’escola hi vaig a peu, que té per objectiu fomentar que l’alumnat vagi a l’escola caminant, evitant l’ús del transport privat per desplaçaments de curt recorregut. El mateix dimarts s’explicarà el conte Quina llauna! als nens i nenes de P2 la Llar d’Infants Patufet, amb l’objectiu d’introduir el concepte de classificació i prevenció de residus.

Durant la setmana l’escola també participarà a l’activitat Què esmorzem / Què deixem, per posar l’atenció en la quantitat d’embolcalls que es generen en els esmorzars de tota l’escola i reflexionar i actuar a favor de la prevenció de residus. A educació infantil també gaudiran de l’activitat del conte Quina llauna!

El diumenge 17 de novembre al matí hi haurà la festa final per clausurar la 14a Setmana de Medi Ambient, amb diverses activitats gratuïtes per a tothom. Com a activitats destacades es farà un taller de sabó a càrrec de l’esplai El Creixent, un taller d’esmorzar d’aprofitament a càrrec de Campos Estela, i la xerrada El menjar no es llença a càrrec de la Fundació Espigoladors. Durant tot el matí a la Plaça Verdaguer i hi haurà la deixalleria mòbil i jocs infantils de prevenció de residus.

L’obertura i el tancament de la festa l’organitza l’AMPA de l’escola Mossèn Cinto, i es tracta d’una xocolatada solidària i un concert amb Pelat i Pelut.

La Setmana de Medi Ambient d’enguany ha estat organitzada per l’Ajuntament de Folgueroles, l’Àrea de medi ambient de la Mancomunitat La Plana, l’Escola Mossèn Cinto, la Llar d’Infants Patufet, l’AMPA de l’Escola Mossèn Cinto i l’esplai El Creixent, amb la col·laboració de Campos Estela i la Diputació de Barcelona.


 

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

La campanya d’educació i sensibilització ambiental se centra aquest estiu al nucli de la Pineda.

Article

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Butlletí