137 panells fotovoltaics al CCCB, per avançar cap a la descarbonització

04/04/2024 - 08:07

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

El nou sistema fotovoltaic, que té l’objectiu d’avançar cap a la descarbonització i que el CCCB sigui un equipament climàticament neutre al 2030, té una potència instal·lada de 75 kWp i permet la monitorització directa de l’equip a través del portal de gestió del CCCB; fet que permet al servei de manteniment realitzar la correcta explotació de la producció i manteniment de l’equipament.

Actualment, el consum energètic del CCCB és de 1.458 MWh anuals. Amb aquesta instal·lació, es preveu una producció d’electricitat d’uns 107 MWh/any, aproximadament un 7,3% del consum, equivalent al consum energètic de 43 llars.

La Diputació de Barcelona es compromet a fer que els seus centres, equipaments, accions i serveis siguin climàticament neutrals i autosuficients l’any 2030, 20 anys abans del que marquen els objectius europeus d’emergència climàtica. Aquest compromís es reflecteix en el suport a iniciatives com la del CCCB per a la descarbonització.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Butlletí