Primera obra municipal a Barcelona amb maquinària 100% elèctrica

12/02/2024 - 07:57

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

L’objectiu és evitar zones ocultes, facilitar el pas, promoure l’ús veïnal de l’espai i connectar els barris dels entorns.

Un cop finalitzada l’obra, a la plaça hi haurà una nova pista de bàsquet, un circuit esportiu i, al costat de l’àrea de joc infantil, una guingueta.

La transformació definitiva encara no té data d’execució.

Compromís amb l’ús de maquinària elèctrica

L’actuació als jardins de les Tres Xemeneies permetrà comparar el consum energètic, l’emissió de gasos, el soroll i l’impacte tèrmic que es derivi de l’ús de maquinària elèctrica amb les dades del que es genera habitualment amb la maquinària dièsel convencional.

Les conclusions de la prova pilot que es va fer l’any 2022 en una obra privada a la ciutat són les següents:

  • El consum energètic es redueix a una setena part.
  • El cost energètic es redueix a una sisena part.
  • Les emissions de CO₂ es redueixen a una tercera part.
  • El soroll de les activitats es redueix a la meitat.
  • L’eficiència de la maquinària elèctrica és similar a la de la maquinària convencional.

L’objectiu és utilitzar un 50% de maquinària de zero emissions a les obres municipals de cara al 2030.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

S’instal·laran un total de 2.267 panells fotovoltaics en 7 centres esportius municipals, amb una superfície conjunta de 5.932,78 metres quadrats. Es calcula que generaran més d’1,69 milions de kWh anuals d’energia renovable, l’equivalent al consum energètic de 541 habitatges durant un any. Aquesta aposta per la generació d’energia des de equipaments municipals contribueix a la reducció de les emissions de carboni i al foment de l’autosuficiència energètica

Article

Inaugurada la VIII edició del Velèctric amb un vehicle d’hidrogen com a principal reclam.

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Butlletí