On són les reserves de petroli del planeta?

La dada

Autor: Marc Solanes Calderón

Infografia: Sergi Mayench

 
19/02/2024 - 19:01

El petroli, malgrat l’acceleració de la transició energètica dels darrers anys, continua sent la font que genera el 38,7% de l’energia que es produeix a escala mundial, segons publica el portal World Energy Data i va desenvolupar el portal especialitzat en política internacional EOM. A més, són poc més de deu els països que concentren la gran majoria de les reserves d’aquesta matèria primera a tot el món, concretament el 86,4%.

Veneçuela és l’Estat amb més reserves del planeta. Segons les dades de l’informe publicat per BP Statistical Review of the World Energy, les reserves provades del país llatinoamericà s’eleven fins als 304 mil milions de barrils. Aquestes reserves de cru representen gairebé el 25% de totes les que hi ha al planeta. Molt a prop, se situa l’Aràbia Saudita, amb 298 mil milions de barrils. Força més lluny, el Canadà ocupa el tercer lloc (168 mil milions), seguit de l’Iran (158 mil milions) i l’Iraq (145 mil milions). Rússia, Kuwait, els Emirats Àrabs, els Estats Units i Líbia tanquen el rànquing dels deu primers.

Tot i les dades exposades, Veneçuela no és ni de bon tros un dels majors exportadors en l'àmbit internacional. Les sancions polítiques que reben i la dificultat de tractar el seu petroli –per la seva composició– expliquen el fenomen. Els Estats Units, en canvi, malgrat ocupar la novena posició en reserves provades, si situen com el primer productor a escala mundial.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquesta serà un dels reptes a debat al congrés ACUSTICAT, el gran punt de trobada de l’acústica catalana que se celebrarà els dies 24 i 25 d’abril a Manresa. Ja es pot consultar el programa.

Notícia

L’Ajuntament de Castelldefels crea una comissió per analitzar la casuística i les afectacions després de veure el nou decret de la Generalitat de Catalunya i les sentències contràries a l’aplicació del reglament a Barcelona

Butlletí