La II Jornada de Comunicació i assessorament en Sostenibilitat va comptar amb experts que van debatre sobre la conveniència de treballar des del disseny, des de l’eliminació de residus o des de la regeneració dels sistemes naturals per descarbonització el turisme i reforçar les destinacions.
L'Ajuntament de Santa Susanna organitza la II Jornada de Comunicació i assessorament en Sostenibilitat, que s'han fet el 3 d'abril a l'Auditori del Centre Cívic, i que han tractat sobre: "El Canvi Circular: una travessa entre l’economia circular i el canvi climàtic per enfortir la competitivitat turística". L’objectiu de la jornada és sensibilitzar els integrants del sector turístic sobre la interrelació entre economia circular i canvi climàtic.
Durant la jornada s'ha parlat obre la implementació de principis circulars –com la reducció del malbaratament, el disseny de productes i serveis sostenibles i la valorització dels recursos locals– pot contribuir a la descarbonització del turisme i a enfortir la resiliència de les destinacions. Amb aquesta segona jornada, l’Ajuntament de Santa Susanna persegueix potenciar un espai de divulgació, aprenentatge i debat per fomentar una visió innovadora que permeti a empreses, administracions i professionals del turisme integrar l'economia circular com a pilar fonamental en la lluita contra el canvi climàtic, garantint així la sostenibilitat i la competitivitat del sector a llarg termini.
L'economia circular és un model transformador que busca trencar amb el model productiu tradicional d'extreure, fabricar i rebutjar. Proposa un sistema en què els recursos es mantenen en ús el major temps possible i, al final de la seva vida útil, es reintegren de manera segura a l'entorn. Es fonamenta en tres principis clau, dissenyar sense malbaratament, mantenir els productes i materials en ús, i regenerar els sistemes naturals.
Aquests tres principis interrelacionats ofereixen una visió integral que impulsa la innovació, fomenta la sostenibilitat, incrementa la competitivitat, i obre la porta a noves oportunitats econòmiques i socials, fonamentals per abordar reptes tan crítics com el canvi climàtic, especialment en sectors tan dinàmics i estratègics com el turisme.