La Diputació de Barcelona impulsa activitats educatives digitals per la transició energètica

22/06/2020 - 11:44


Del 22 al 26 de juny, la Diputació de Barcelona se suma a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb una àmplia oferta de recursos educatius i de divulgació que aquest any tindran un format digital, en un esforç per adaptar els objectius de transició energètica de la campanya a la situació derivada de la crisi sanitària.

Del conjunt d’accions organitzades per l’Àrea d’Acció Climàtica destaca l’escape room virtual Sea Level Rise, on els més agosarats es poden enfrontar al repte d’aturar la pujada del nivell del mar provocada pel canvi climàtic. Juguem amb energia és una bateria de sis jocs interactius que permeten aprendre a tota la família què es i com funciona l’energia.

També es poden visitar les exposicions virtuals Actuem amb Energia i Treballem per l’Energia Sostenible que inclouen consells per estalviar energia a la llar. Finalment, la campanya també proposa alguns reptes o challenges des de casa, com ara construir una cuina solar o dissenyar un pla de reducció del consum domèstic. Prèviament, des dels primers dies se juny, i conjuntament amb els consells comarcals, s’han organitzat també una sèrie de seminaris web sobre transició energètica i estalvi a les llars i les petites empreses.

Les activitats de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020 es poden consultar a l’agenda de la Setmana i a la web de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que coordina la Setmana conjuntament amb les quatre diputacions catalanes, l’Institut Català d’Energia i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible és una iniciativa de la Comissió Europea que promou la transició energètica i l’acció climàtica en el marc del Pacte dels alcaldes i les alcaldesses pel Clima i l’Energia, del qual la Diputació de Barcelona és entitat coordinadora.


 

 

Relacionats

Article

Les escoles públiques Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler, i l'Institut Ramon Turró i Darder han aconseguit estalviar més de dues tones de CO2 aquest curs. Aquesta és una de les dades més destacades del projecte 50/50 d'estalvi energètic, que la Diputació de Barcelona ha tancat amb un acte celebrat al Parc Franesc Macià.

Article

Sumem energies és una xarxa de centres educatius promoguda per Escoles + Sostenibles i l’Agència d’Energia de Barcelona que té per objectiu que l'alumnat impulsi accions d'eficiència energètica en el seu centre, mentre pren consciència sobre els impactes ambientals i socials de l’ús de l’energia.

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí