La Xarxa i la revista Sostenible

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Fou creada l'any 1997 i compta amb 327 ens locals adherits, incloses les quatre diputacions catalanes i la presència com a membre observador de la Generalitat de Catalunya: de tal manera que és l'espai referent i de trobada de l'administració local a Catalunya en matèria de sostenibilitat. 

Al llarg la seva trajectòria, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s'ha revelat com un magnífic instrument de treball per als municipis, un espai de trobada on els alcaldes, els regidors i els tècnics municipals han tingut l'ocasió de treballar plegats, intercanviar bones pràctiques, explicar-se on han tingut èxit i també, de vegades, quan han après d'experiències poc reeixides.

Sostenible.cat és la revista portaveu de la Xarxa, impulsada per la Diputació de Barcelona. És un mitjà en línia des del 2001. La seva direcció va a càrrec d'Inma Pruna, amb la supervisió d’un consell editorial format per representants de la Diputació de Barcelona i altres professionals. 

Sostenible centra la seva atenció en les novetats que generen les ciutats i pobles de Catalunya respecte a la sostenibilitat i l'acció climàtica, així com continguts que conviden a la reflexió i apel·len a l'acció amb una visió de futur basada en l'ambició climàtica i la centralitat de les polítiques locals d'acció climàtica en un moment, com és l'actual, necessitat de propostes valentes que comptin amb la participació i un paper central de la ciutadania. I en aquesta necessitat, mitjans de comunicació com Sostenible.cat juguen un paper fonamental.

tot tenint cura també de destacar les principals polítiques aplicades pel govern català, estatal, i europeu. Periòdicament, més de 4.500 subscriptors reben els titulars de la revista al seu correu electrònic.

Marc Serra, President de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

  

 Sostenible.cat té com a objectiu apropar més la sostenibilitat a tota la societat catalana.

La revista Sostenible.cat pretén aprofundir en la perspectiva local dels seus continguts i que vol esperonar l'anàlisi, la reflexió i l'acció municipal mitjançant la participació dels membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

En aquest temps, Sostenible.cat ha esdevingut un referent de la comunicació ambiental basada en les noves tecnologies de la informació, s'ha erigit en focus de transferència d'opinió i ha excel·lit en la difusió de bones pràctiques de sostenibilitat, i així esdevenir un suport de primer ordre a la gestió ambiental local i un instrument de transformació de les ciutats.

De la mateixa manera com ha vingut fent fins ara, Sostenible.cat continuarà sent un espai d'expressió de les administracions locals i dels principals agents de les polítiques municipals, del món empresarial i de la comunitat científica; però també un espai obert a la participació i la interacció a través de les xarxes socials pròpies. D'aquesta manera volem preservar el rigor periodístic dels continguts i combinar el pragmatisme de l'exercici diari de la gestió amb una visió de futur que doni resposta a la visió de la pròpia Xarxa.

Desitgem que Sostenible.cat us sigui d'utilitat en la vostra tasca diària i que compartiu la il·lusió i el convenciment amb què fem els continguts cada setmana.

Redacció de Sostenible.cat a càrrec d'Abacus Idea. Equip de redacció de continguts propis: Marc Solanes. Xarxes socials: Victòria Galobart. Assesor especialista: Xavier Duran.