El Masnou porta a terme la neteja dels carrers amb aigua no potable

30/01/2024 - 09:00

L’aigua que s’utilitza per a la neteja dels espais públics procedeix de la Mina Barrera, gràcies a la concessió d’ús per part dels propietaris

Des del 2 de gener, el vehicle d’hidropressió utilitzat per dur a terme les tasques de neteja i baldeig dels espais públics ho fa amb aigua no potable extreta de la Mina de Can Barrera. Aquesta iniciativa s’emmarca com una alternativa hídrica del municipi, davant el llarg període de sequera.

La possibilitat d’utilitzar l’aigua d’aquesta mina per a la neteja viària ha estat factible gràcies als propietaris, que han cedit a l’Ajuntament aquest recurs de manera altruista.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha donat la seva autorització a aquest acord, estipulant que l’extracció d’aigua no superi els 4 metres cúbics diaris. La màquina de neteja, amb una capacitat d’aproximadament 1.200 litres, pot realitzar entre dues i tres càrregues d’aigua diàries.

La captació d’aigua de la mina per part de l’Ajuntament del Masnou es duu a terme en la via pública, i al vehicle de neteja s’ha instal·lat un rètol informatiu que indica que l’aigua utilitzada no és apta per al consum.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament ha aprovat l'establiment i el canvi de la forma de gestió del servei públic municipal d’abastament d’aigua potable.

Acte
11/05/2024 - 17:30
Plaça Nova de les Dones del Tèxtil del Masnou
Notícia

Ha entrat en vigor l'Ordenança d'estalvi d'aigua d'Alella, una nova normativa que estableix mesures que caldrà aplicar a partir d'ara a les noves construccions i grans rehabilitacions per afavorir la protecció del medi ambient, el desenvolupament sostenibles i l'ús eficient i racional de l'aigua.

Butlletí