Cunit canviarà el model de recollida de residus

31/01/2024 - 09:30

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Es farà de manera progressiva i per zones. El nou model s’anirà posant en pràctica gradualment als diferents barris del municipi, assegurant-ne l’adequada implementació en una zona abans de passar a la següent.

Un equip educatiu estarà en contacte amb la ciutadania per resoldre tots els seus dubtes i assegurar que els nous sistemes de recollida funcionen correctament.

Després de 20 anys, es renovarà el servei de neteja viària i de recollida de residus per millorar el servei i augmentar els percentatges de reciclatge, adaptant-lo a es necessitats actuals i futures.

L’Ajuntament ha definit el millor model de recollida per a Cunit a partir dels mitjans següents:

En la societat actual predomina una gran preocupació per a protegir el Medi Ambient. És per aquest motiu que, en els darrers anys, s’està treballant contínuament en l’elaboració, execució i control de polítiques ambientals basades en la sostenibilitat i la gestió de la contaminació. L’objectiu d’aquestes polítiques és establir un conjunt de normes que regulen els diferents aspectes pel que respecta a la producció, recollida, gestió i eliminació dels residus que es produeixen al nostre municipi. La gestió dels residus consisteix bàsicament en un conjunt d’operacions encaminades a la separació de la part re aprofitable respecte al que no ho és. També s’encarrega de dipositar la part que no és aprofitable d’una forma segura. L’Ajuntament, concretament, és responsable de portar a terme la recollida, el transport, l’emmagatzematge i la gestió dels residus. Residus

 

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

La recollida de residus amb contenidors intel·ligents s’iniciarà aquest juny als barris de la Balconada i Cal Gravat de Manresa.

Butlletí