L'AMB culmina la substitució total d'enllumenat LED a les Rondes

Font: AMB

16/04/2024 - 11:00

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

La cinquena fase de renovació d’enllumenat té un cost de 3.912.500 € i ha estat cofinançada amb fons FEDER

L’AMB ha finalitzat la substitució d’enllumenat dels túnels de Can Clota, Sant Feliu i Borràs, que s’ubiquen en diferents punts de la ronda de Dalt de Barcelona. Aquesta cinquena fase, que s’ha fet entre el segon semestre del 2023 i principis del 2024, ha comportat la substitució de 1.370 punts de llum.

Les anteriors renovacions d’enllumenat de túnels es van fer a la ronda Litoral de Barcelona durant els anys 2020 i 2022, amb la col·locació de 1.279 projectors LED.

Aquestes renovacions, conjuntament amb les efectuades als trams a l’aire lliure, completen un total de més de 5.500 punts de llum a les rondes. L’estalvi global és de 6.148.184 kWh/any, que equival a la despesa de 834 famílies o habitatges, i la inversió total és de 10,4 milions d’euros.

La cinquena fase de renovació d’enllumenat té un cost de 3.912.500 € i ha estat cofinançada amb fons FEDER.

Amb aquestes tres actuacions de la cinquena fase, l’AMB completa, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, les substitucions d’enllumenat previstes fins ara a les rondes.

 

Avantatges de l’enllumenat LED

L’enllumenat LED suposa la implementació d’una economia baixa en carboni, més eficient, neta i sostenible dins la gestió integral de les rondes de Barcelona.

Els dos beneficis principals que comportarà aquesta nova il·luminació dels túnels de la ronda de Dalt són els següents:

  • Eficiència energètica. Es reduiran 1.589.915,00 kWh/any, xifra que suposa la despesa de 220 famílies o habitatges, i un estalvi de 215.000 €/any a les arques públiques.
  • Increment de la seguretat. Aquest nou enllumenat implica un augment de la seguretat en la conducció i més visibilitat. Aquesta circumstància fa disminuir la perillositat de la via i el risc d’accident.

El 50 % d’aquestes actuacions està finançat amb el programa “Millora de l’eficiència energètica i reducció d’emissions mitjançant el canvi de lluminàries convencional per altres de tecnologia LED a l’àmbit de les Rondes”, corresponent a l’objectiu temàtic 4 del Programa operatiu FEDER: “Afavorir el pas a una economia baixa en carboni”, per tal d’aconseguir una economia més neta i sostenible.

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí