Àrea Metropolitana de Barcelona

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Notícia

L’AMB presenta el Protocol de sostenibilitat de projectes i obres públiques: una guia que recull en 19 criteris les mesures per mitigar el canvi climàtic i adaptar-nos als seus efectes locals, que ja patim actualment, com la manca d’aigua o l’increment de les temperatures a l’estiu.

Notícia

El bestiar pasturarà a la finca de Can Colomer després d’haver-hi fet diferents aclarides forestals per reduir-ne la massa arbòria
El projecte pretén avaluar i demostrar com el pasturatge i la gestió forestal tenen efectes positius sobre el territori en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Notícia

S’enviaran cartes a 24.000 persones que fan un consum excessiu d’aigua i a 250 grans consumidors (algunes indústries, grans superfícies, etc.) per demanar-los un ús responsable de l’aigua.

Notícia

L’energia fotovoltaica en equipaments i espais públics de la metròpolis es multiplicarà per sis en els propers 18 mesos.

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi. Tota l’energia dispensada per les electrolineres de l’AMB prové de fonts renovables.

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Notícia

Es tracta d'un nou projecte metropolità de ciència ciutadana que contribuirà a investigar i millorar l'estat dels ecosistemes litorals a escala europea. Es farà ús d’un conjunt d’eines tecnològiques que utilitzen l’aprenentatge profund, l’observació de la Terra i la monitorització del territori per crear una nova generació de models predictius de biodiversitat.

Notícia

Són dades de l’estudi "La calor en un futur: índex de vulnerabilitat al canvi climàtic (IVAC)”, elaborat per l’Institut Metròpoli i finançat per l’AMB.