La Marató per l’Emergència Climàtica aconsegueix reduir un 24% les emissions de GEH

Font: Ajuntament de Barcelona

26/03/2024 - 08:23

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Els equipaments participants en l’edició 2024 de la Marató per l’Emergència Climàtica, que ha tingut lloc durant quatre setmanes del passat mes de febrer, han aconseguit reduir el consum d’electricitat un 15,5%, el d’aigua un 17,4% i un 27,6% el de gas natural. Tot plegat ha comportat que s’hagin deixat d’emetre fins a 113 tones de CO2eq.

En aquesta sisena edició s’hi han sumat un total de 52 equipaments de la ciutat: 13 centres educatius (escoles bressol, escoles de primària i instituts), 14 centres cívics i casals de barri, 7 centres esportius municipals, 6 equipaments culturals (biblioteques i equipaments d’educació ambiental) i 12 centres administratius.

L’objectiu de la Marató és conscienciar sobre la importància de les accions personals per tal de reduir el consum energètic i d’aigua i les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Malgrat que la campanya es desenvolupa durant quatre setmanes, la voluntat és que aquestes accions perdurin en el temps.

L’estalvi econòmic associat als estalvis energètics i d’aigua es destinaran a un projecte per a la millora del confort tèrmic en les residències de gent gran, un dels grups més vulnerables als efectes del canvi climàtic. En aquesta edició s’ha traduït en una donació de 10.000 euros.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Butlletí