Sant Fruitós de Bages proveeix de plaques fotovoltaiques les instal·lacions d’aigua potable del municipi

02/04/2024 - 08:00

S'han instal·lat un total de 160 plaques fotovoltaiques en tres punts del municipi: les potabilitzadores de Sant Fruitós de Bages i Pineda de Bages, i els dipòsits del Serafí.

Han finalitzat els treballs d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a tres instal·lacions d’aigua potable del municipi. Aquesta actuació permetrà reduir la despesa elèctrica d’aquests equipaments en un 40%. 

S’han instal·lat 64 plaques fotovoltaiques a la planta potabilitzadora de Sant Fruitós de Bages, 48 plaques fotovoltaiques a la potabilitzadora de Pineda i 48 plaques sobre el dipòsit del Serafí, també a Sant Fruitós de Bages.

La posada en funcionament d'aquestes instal·lacions suposarà un estalvi en el subministrament energètic de 85.286 kWh a l'any, que equival al consum corresponent a 21 llars a l’any, i un estalvi econòmic de 13.200 €. També s’estalviaran l’emissió de 28,22 tones de CO₂ a l’ambient.

Aquests treballs, que s'han executat per un import de 263.000 €, han rebut el finançament de 205.000 € per part de la Diputació de Barcelona en el Marc del Programa Renovables 2023, i els 58.000 € restants s'han finançat a través dels Plans de Reposicions i Millores en instal·lacions d'abastament d'aigua potable (PRM), diners provinents del rebut que paguen els ciutadans.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ha començat la instal·lació de 248 panells de plaques fotovoltaiques a l’edifici del pavelló poliesportiu Rafa Martínez

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Notícia

La Xarxa d'Escoles Verdes celebra la festa del seu 25è aniversari amb una gran trobada al Bages amb un miler d'escolars d'arreu de Catalunya.

Butlletí