Sant Adrià de Besòs aposta per les energies renovables

21/02/2024 - 15:00

El passat any 2023 l'Ajuntament va instal·lar 6 plantes fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments del municipi amb la subvenció del Programa sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona

En aquesta línia el passat 2023 l’Ajuntament va executar tot un seguit d'instal·lacions de plantes fotovoltaiques d'autoconsum amb la subvenció del Programa sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona. L'import total de la subvenció va ser de 304.950 € (IVA inclòs), i es va invertir en les actuacions següents:

  • Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de 40 kW en la coberta de l’Edifici Besòs amb una producció elèctrica estimada de 58.396 kWh/any (estalvi d’energia elèctrica), que implica una reducció de les emissions de gas efecte hivernacle de 15.942 Kg CO₂/any.
  • Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de 50 kW en la coberta de l’Escola Pompeu Fabra amb una producció elèctrica estimada de 76.101 kWh/any (estalvi d’energia elèctrica), que implica una reducció de les emissions de gas efecte hivernacle de 20.776 Kg CO₂/any.
  • Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de 60 kW en la coberta del Mercat Municipal amb una producció elèctrica estimada de 91.908 kWh/any (estalvi d’energia elèctrica), que implica una reducció de les emissions de gas efecte hivernacle de 25.091 Kg CO₂/any.
  • Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de 20 kW en la coberta de l’Edifici Joan Fiveller amb una producció elèctrica estimada de 35.816 kWh/any (estalvi d’energia elèctrica), que implica una reducció de les emissions de gas efecte hivernacle de 9.778 Kg CO₂/any.
  • Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de 20 kW en la coberta del Centre Cultural Besòs amb una producció elèctrica estimada de 35.816 kWh/any (estalvi d’energia elèctrica), que implica una reducció de les emissions de gas efecte hivernacle de 9.778 Kg CO₂/any.
  • Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum de 10 kW en la coberta del Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor amb una producció elèctrica estimada de 16.137 kWh/any (estalvi d’energia elèctrica), que implica una reducció de les emissions de gas efecte hivernacle de 4.405 Kg CO₂/any.

 

Programa sectorial Renovables 2030

Aquest programa proposa impulsar actuacions de caràcter emblemàtic, de gran escala i amb un impacte significatiu en la reducció de les emissions locals de gasos d’efecte hivernacle i en la reducció dels costos energètics locals que tinguin per objecte inversions relatives a plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa o enllumenat públic.

Els objectius específics són:

  • Reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle dels equipaments i infraestructures locals
  • Augmentar la producció d’energia renovable
  • Millorar l'eficiència energètica i la reducció de consum de l'enllumenat públic.

La Diputació de Barcelona va aprovar l'any 2019 una declaració institucional sobre l'emergència climàtica l'any 2019 i és la primera entitat coordinadora del Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia, amb uns objectius de reducció del 55 % de les emissions de CO₂ per a l’any 2030 i assolir la neutralitat climàtica l’any 2050 als municipis de la província de Barcelona. El Programa sectorial dona resposta als acords de la declaració d'emergència climàtica i forma part del Projecte transformador Renovables 2030.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsSant Adrià de Besòs
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí