Portes obertes pel Dia Mundial de l'Aigua

Font: Vallès Visió i Consorci Besòs Tordera

28/03/2024 - 08:10

Prop d’un centenar de persones participen en la jornada de portes obertes a les instal·lacions del Consorci Besòs Tordera, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua i de la Meteorologia.

La campanya, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica i l’Agència Catalana de l’Aigua, ha obert aquest dissabte una vintena d’instal·lacions de tractament d’aigua i estacions meteorològiques a Catalunya que han rebut unes 600 persones.

Prop d’un centenar de persones han visitat aquest dissabte al matí les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) Castellar del Vallès, Montornès del Vallès i Santa Maria de Palautordera per conèixer de primera mà quin és el recorregut que segueix tota l’aigua que fan servir diàriament a casa des que hi arriba a aquestes instal·lacions de sanejament, a través de les xarxes de clavegueram i col·lectors, fins que es converteix en aigua depurada, apta per ser abocada al medi o per ser sotmesa a tractaments addicionals i reaprofitar-la per a nous usos.

Durant les visites, guiades i organitzades en diferents torns, s’han detallat els principals passos del sanejament per aconseguir aigua depurada: pretractament (passant pel desbast de fins, el desgreixador i el dessorrador), decantació primària, reactors biològics i decantació secundària. L’explicació s’ha completat amb els tractaments que s’apliquen en cadascuna d’aquestes EDAR a una part d’aquesta aigua ja depurada per a obtenir-ne aigua regenerada, que s’ofereix als municipis per a usos que no requereixen aigua potable, com poden ser la neteja viària i el reg.

L’activitat ha estat emmarcada dins la campanya promoguda des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i les unitats que en depenen, com l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), sota el títol “Celebrem el Dia Mundial de l’Aigua i la Meteorologia” amb l’objectiu de centrar l’atenció en el valor essencial de l’aigua i en la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics, especialment important en l’actual context de sequera. En total, s’han obert una vintena d’instal·lacions, entre les quals diferents EDAR, potabilitzadores, dessaladores i estacions de regeneració, a més d’estacions meteorològiques, que han rebut uns 600 visitants.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
L'EDAR de Granollers millorarà també les instal·lacions per generar biogàs

El Consorci Besòs Tordera obté tres subvencions per import superior a un milió d’euros del Programa BIOGÁS impulsat per l’IDAE amb fons Next Generation EU

Notícia

L’Ajuntament de Montornès ha tancat l’aigua de reg dels horts municipals situats a l’avinguda del riu Mogent. El consistori montornesenc ha pres aquesta mesura per complir amb la resolució de l’estat d’emergència per sequera

Notícia

L’Ajuntament de Montornès ha tancat l’aigua de reg dels horts municipals situats a l’avinguda del riu Mogent. El consistori montornesenc ha pres aquesta mesura per complir amb la resolució de l’estat d’emergència per sequera. L’Agència Catalana de l’Aigua considera aquests espais com a jardins i zones verdes, i, per tant, s’han d’aplicar les mateixes restriccions. Unes normes que indiquen que el reg, si no és amb aigües freàtiques o regenerades, i per degoteig o manual, no està permès.

Butlletí