Rellinars instal·la una caldera de biomassa

31/01/2024 - 18:30

A Rellinars s'ha instal·lat una caldera de biomassa de 90 kW de potència, amb un dipòsit d’inèrcia de 2600 litres i alimentada amb pèl·lets.

La biomassa és una font d'energia renovable segura i eficient que contribueix en la gestió forestal, dona un nou ús als residus forestals i permet un estalvi important en el cost del combustible.

En el marc del Programa sectorial Renovables 2030 liderat per la Diputació de Barcelona, a Rellinars s'ha instal·lat una caldera de biomassa de 90 kW de potència, amb un dipòsit d’inèrcia de 2600 litres i alimentada amb pèl·lets.

Es preveu un consum anual de pèl·lets de boscos gestionats de forma sostenible de 13,5 tones l’any, que suposen un estalvi econòmic anual per l'Ajuntament de 4.500 € i una reducció d'emissions de gasos d'efectes hivernacle de 19 tones de CO₂ anuals. La caldera de biomassa alimenta una xarxa de calor que dona confort i escalfor als edificis de l’Ajuntament i el Casal de Cultura.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les 55 sol·licituds que s’han inscrit per participar en la primera Comunitat Energètica de Sitges finalment es podran beneficiar totes de l’energia generada a les instal·lacions fotovoltaiques dels edificis municipals del polígon Pruelles-Mas Alba

Notícia

Segons l'Informe anual d'energia i aigua 2023 de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el consistori i els edificis i equipaments municipals han reduït el consum energètic, d'aigua i d'emissions generades

Notícia

Es busca fomentar la transició energètica entre les empreses de la zona industrial.

Butlletí