Palau-solità i Plegamans rep suport per a projectes d’energies renovables

22/04/2023 - 11:58

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans rep 1,5 milions d’euros del Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

El programa, que ha finançat el 90% del cost de la caldera de biomassa, col·laborarà també en la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum compartit en tres equipaments municipals i en la renovació total de l'enllumenat públic a LED

Les línies de col·laboració provenen del Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona. Aquest programa impulsa actuacions amb impacte en la reducció de les emissions locals de gasos d'efecte hivernacle i en la reducció dels costos energètics locals. Les actuacions han de tenir per objecte inversions relatives a plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa o enllumenat públic.

A Palau-solità i Plegamans col·labora en aquestes 3 línies:

Amb 245.930,56 euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en tres edificis municipals: La prefectura de la Policia Local, l’Escola Palau i el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. Aquestes instal·lacions en modalitat d’autoconsum compartit generaran electricitat pel seu propi ús i per a diversos edificis que estiguin a una distància inferior de 2 kilòmetres.

Amb 810.022,49 per a la millora de l’enllumenat públic mitjançant el canvi a LED.

Amb 448.000 euros pel 90% del cost de la caldera de biomassa.

Els objectius específics d’aquestes actuacions són, a més de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle dels equipaments locals, augmentar la producció d’energia renovable i millorar l’eficiència energètica i la reducció del consum de l’enllumenat públic.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A Rellinars s'ha instal·lat una caldera de biomassa de 90 kW de potència, amb un dipòsit d’inèrcia de 2600 litres i alimentada amb pèl·lets.

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Notícia

S’ha completat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici de la prefectura de la Policia Local.

Butlletí