El COPATE impulsa una campanya de recollida selectiva per les Festes Majors

Font: L'Ebre

14/05/2024 - 10:00

El COPATE presenta la iniciativa per a unes festes majors més sostenibles en els municipis de la comarca del Baix Ebre i Montsià. Amb una preocupació creixent per la gestió dels residus i la preservació del medi ambient, el COPATE promou una campanya de sensibilització que fomenta el triatge del plàstic, vidre, cartró, fracció orgànica i resta, durant els actes multitudinaris

La proposta de la campanya consisteix a substituir els contenidors de residus habituals per un sistema més eficaç de recollida selectiva. En lloc dels contenidors convencionals, el COPATE, facilitarà als municipis interessats un conjunt de cubells de 240 litres tipus papereres, destinats a incrementar el triatge de les diverses fraccions durant les festes majors.

Aquestes “mini illes de recuperació” s’ubicaran estratègicament als actes multitudinaris, com ara places o recintes, per facilitar la separació i el reciclatge dels residus generats durant els esdeveniments festius. “A partir d’avui donarem a conèixer la campanya entre els pobles per què es puguin adherir a aquesta iniciativa gratuïta i, propiciar la recollida selectiva”, ha explicat Daniela Lleixà, vicepresidenta de l’Àrea de Residus del COPATE.

En col·laboració amb els municipis participants, el COPATE coordinarà el subministrament i l’estoc dels contenidors, garantint una correcta gestió dels residus. Es proporcionaran un total de 85 contenidors de 240 litres i 34 contenidors de 90 litres, amb la serigrafia i la senyalització corresponents, segons les necessitats de cada localitat. “Per unes festes més sostenibles, tanca el cercle” és el lema que acompanyarà aquesta campanya que busca centrar esforços “a les Festes Majors dels pobles que és on el volum de residus que es genera s’incrementa i s’ha de trobar la manera, entre els ajuntaments i els habitants, de reciclar al màxim, reduir costos i deixar una millor petjada al planeta” ha puntualitzat Ivan Garcia, President del COPATE.

Aquesta campanya està emmarcada dins del contracte amb la UTE Baix Ebre – Montsià del COPATE on està previst que un percentatge del preu anual del contracte estigui destinat a campanyes de sensibilització i informació en matèria de gestió de residus.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Notícia

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, posa en marxa aquesta setmana un nou sistema de recollida de les restes de poda de la fracció vegetal porta a porta per tal de donar valor a aquest tipus de residus orgànics. 

Article

Quatre municipis protagonitzen documentals per conscienciar de la reducció de plàstics.

Butlletí