El Prat de Llobregat amplia la flota municipal de cotxes elèctrics compartits

21/02/2024 - 12:30

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

L’Ajuntament del Prat ha dotat amb quatre vehicles elèctrics més la flota municipal sostenible que comparteixen els seus treballadors i treballadores, quan fan desplaçaments per motius de feina, amb la ciutadania, que en pot disposar per a usos particulars. Amb aquestes incorporacions, el servei, que ja era el més extens d’aquest tipus a tot Catalunya i que ha possibilitat l’estalvi de 9 tones de CO₂, quedarà integrat per 11 turismes i una furgoneta petita.

El Prat va estrenar el febrer de 2023, en fase de proves, una flota municipal compartida de vuit vehicles elèctrics que es va situar ja llavors com la més àmplia del país. Després de gairebé un any i amb 369 usuaris i usuàries reals, l’Ajuntament ha refermat el seu compromís amb la mobilitat sostenible sumant-hi 4 unitats, entre les quals hi ha una Berlingo que complementa les funcionalitats fins ara disponibles. 

 

Un avenç per a la sostenibilitat i la salut

En aquests mesos, els 278 ciutadans i els 91 professionals de l’Ajuntament que han utilitzat el servei han fet 3.795 desplaçaments, en què han recorregut 126.941 km sense emetre emissions. Això es tradueix en un estalvi de 9 tones de C02.  Amb l’ampliació de la flota, hi ha 4 vehicles al punt d’estacionament de plaça Espanya; 4, a Cases d’en Puig, on es troba la Berlingo; 2, al Centre de Promoció Econòmica; i 2 més, a l’Escola Galileu. L’aposta del Prat per la mobilitat elèctrica també es reflecteix en les dades de la cooperativa de carsharing Som Mobilitat, que gestiona aquest servei a la ciutat i a 33 municipis més. Els vehicles pratencs representen ja el 8 % de la seva flota total i els usuaris i usuàries del Prat, el 15 % de tots els seus usuaris.

 

Registre i reserva abans de conduir

Qualsevol persona pot fer servir els vehicles elèctrics compartits, previ registre al servei mitjançant un formulari. Abans d’agafar el turisme o la furgoneta escollit és necessari reservar-lo amb l’aplicació mòbil El Prat Carsharing (es pot descarregar des de Google Play i des d’App Store). Gràcies a aquest sistema, s’optimitza l’ús de l’espai públic i es garanteix que la persona usuària sempre trobi el vehicle carregat.

La tarifa del lloguer per a les persones residents i treballadores al municipi, que és la més baixa de tots els municipis que ofereixen aquest servei, oscil·la entre els 3,85 € i els 4,9 € per hora i els 38,5 € i 49 € per dia, en funció del model de vehicle. Els preus inclouen els serveis d’assistència en carretera i l’assegurança a tot risc amb franquícia de 200€ per a majors de 22 anys i amb un mínim de 2 anys d’antiguitat del carnet de conduir per a menors de 25.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Article

Durant els propers diumenges, al Prat, hi trobareu moltíssimes opcions per conèixer els petits tresors naturals que tenim a tocar de casa

Butlletí