Creat al Parc Central de Mataró un espai de biodiversitat a partir de les restes d’un eucaliptus

13/03/2024 - 09:00

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

El regidor Verd Urbà de l’Ajuntament de Mataró, José Antonio Ricis, ha explicat al nostre espai “Crònica” que, amb la soca i parts del tronc, s’ha creat un refugi per a insectes, aràcnids i petits rèptils i mamífers, un autèntic hotel per a diferents espècies, i ha afegit que al voltant del que queda de l’enorme eucaliptus s’hi ha ubicat una menjadora per a ocells, un abeurador i caixes per tal que ocells i rat-penats hi puguin instal·lar el niu.

Pel que fa a la resta de fusta de l’eucaliptus, s’ha triturat i es farà servir com a biomassa. També s’han plantat espècies vegetals que estan totalment adaptades al clima mediterrani i atrauen insectes pol·linitzadors. Un autèntic hotel d’insectes.

Un espai de biodiversitat de nova factura que s’aprofitarà, també, com assenyala el regidor de Verd Urbà  com a eina pedagògica per a Ies escoles i diferents entitats. Ha avançat que la idea és fer-me més.

Ricis assegura que és molt important per a Mataró poder tenir espais com aquest.

Situat al centre geogràfic de Mataró, el Parc Central és un dels principals pulmons verds de la ciutat, amb una  superfície total de 130.000 m2.

 


 

Municipis: 
MaresmeVilassar de Mar

Relacionats

Article

Per celebrar aquesta commemoració, l'Ajuntament ha organitzat diverses activitats al llarg dels pròxims dies.

Article

Les escoles públiques Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler, i l'Institut Ramon Turró i Darder han aconseguit estalviar més de dues tones de CO2 aquest curs. Aquesta és una de les dades més destacades del projecte 50/50 d'estalvi energètic, que la Diputació de Barcelona ha tancat amb un acte celebrat al Parc Franesc Macià.

Article

S’apliquen mesures correctives i preventives a les dues sales on s’han detectat nivells superiors al de referència: un soterrani del Complex Esportiu i un despatx del Casal de Gent Gran Can Mandri.

Butlletí