setembre 2023

Notícia

L’alumnat de l’Institut La Guineueta, l’Institut Bernat Metge i de l’Institut Consell de Cent ha incorporat mesures individuals i per al propi centre

Notícia

L’Ajuntament anuncia la creació d’una Taula de treball per arribar a acords sostenibles ambientalment i econòmicament

Notícia

L'Agència Internacional de l'Energia ha presentat una actualització del seu full de ruta cap a les emissions zero, i ha explicat que la demanda de combustibles fòssils arribarà al seu pic màxim històric aviat, però demana una acció climàtica més ràpida.

Notícia

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, pretén fomentar i facilitar la recollida d'aquesta fracció a bars, restaurants i establiments del sector

Notícia

Es fa als polígons industrials del Delta del Llobregat (Castelldefels, Gavà, El Prat, Sant Boi i Viladecans) · El projecte Ecoindústria proporciona suport i acompanyament a les empreses en processos de transformació cap a l'economia circular. Està impulsat pels ajuntaments de Castelldefels, Viladecans, Gavà, El Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat, amb la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Entrevista
Susana Borràs, investigadora del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

 

Amb ella conversem sobre la responsabilitat dels països desenvolupats sobre les terribles conseqüències del canvi climàtic, i els mecanismes de compensació per als països més damnificats, entre ells algunes poblacions d’Alaska o de la Polinèsia.

Entrevista
Susana Toboso, investigadora de la Universitat Erasmus de Rotterdam i de la TUDelft.

 

Ens trobem amb ella a l’ICTA per parlar de justícia climàtica i dels projectes que ha dut a terme en l’àmbit local, mentre hi treballava també com a investigadora, on va liderar projectes de reaprofitament dels recursos naturals en zones urbanes molt densament poblades.

Entrevista
Filka Sekulova, investigadora de l'IN3 de la Universitat Oberta de Catalunya

 

En aquesta entrevista ens parla de la justícia climàtica en l'àmbit local: com es poden apreciar les diferències entre els diferents barris i escoles, segons la seva situació geogràfica a la ciutat, de Barcelona.

Reportatge
Reportatge

L’empresa, que l’any 2015 va canviar el seu nom a Coemac, es troba actualment en situació de fallida. Els 3,5 milions d’euros en indemnitzacions que el Tribunal Suprem va obligar a pagar a l’empresa podrien no arribar mai a les víctimes i familiars.

Notícia

L’acció s’ha posat en marxa aquesta setmana al Bosc d’en Vilaró. Un equip informador es desplaçarà a diferents punts del municipi fins a mitjan de novembre.