Martorelles se suma al projecte "Llegim el riu"

01/02/2024 - 09:00

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca municipal s'han sumat a un projecte afavoreix el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la protecció dels cursos fluvials de les conques del Besòs i la Tordera. S'afegeixen a altres 11 municipis de les conques que participen al projecte durant l'any 2024.​

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca Lolita Milà s'han sumat al projecte "Llegim el riu", un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals.

El projecte es coordina amb l’eina de ciència ciutadana RiuNet del grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’associació Hàbitats i la Fundació Rivus.

Llegim el riu suma ciutadania i recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals per afavorir el coneixement dels ecosistemes fluvials i la col·laboració ciutadana en la seva protecció.

 

Ciència ciutadana a les conques del Besòs i la Tordera

Llegim el riu arriba l'any 2024 a les conques del Besòs i la Tordera. En concret treballarà en aquests 12 municipis: Barberà del Vallès, Bigues i Riells, Les Franqueses del Vallès, Malgrat de Mar, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Ronçana i Tordera. Cadascun d'ells s'ha compromès a treballar en tàndem, amb responsables de biblioteques i medi ambient.

Llegim el riu vol complementar els projectes de ciència ciutadana a la conca del riu Llobregat i a les conques del Besòs i la Todera, per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Amb els resultats d’aquest procés científic i divulgatiu, es cocreen amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial d’aquests entorns.

 

Crida a la ciutadania

Des de l'Ajuntament, fem una crida a persones voluntàries per formar el grup local, l’activitat s’adreça a totes les persones interessades a conèixer el riu, a famílies i públic en general (menors de 14 anys acompanyats).

Qui estigui interessat pot posar-se en contacte amb: mar.mediambient@martorelles.cat o biblioteca@martorelles.cat 

 


 

Municipis: 
Vallès OrientalMartorelles

Relacionats

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Butlletí