Jo no m'embolico

Font: Diputació de Barcelona

08/06/2024 - 18:51

Quatre municipis protagonitzen documentals per conscienciar de la reducció de plàstics.

Els municipis de Sant Martí de Tous, Pallejà, Sant Iscle de Vallalta i Palau-solità i Plegamans protagonitzen una sèrie de documentals per mostrar a cada municipi què es fa des del món local (ciutadania i ajuntaments) per reduir els residus, en especial els plàstics d’un sol ús.


 

Es tracta de la iniciativa de la Diputació de Barcelona "Jo no m’embolico!", que es va emmarcar en la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2023 i que convocava les persones i municipis interessats a enviar un vídeo curt enregistrat amb els seus dispositius mòbils explicant què fan per “no embolicar-se” i viure sense plàstics.

D’entre els municipis presentats, se’n van seleccionar quatre, per ser els que complien amb els requisits sol·licitats, entre els quals figurava que estiguessin realitzant o haguessin realitzat alguna actuació en matèria de prevenció de residus, en especial, de plàstics d’un sol ús, a més d’un compromís en la difusió, a través de diferents mitjans, per donar-la a conèixer.

Amb tots els enregistraments, i amb el suport de professionals del món audiovisual, s’ha muntat un documental per a cadascun dels municipis amb l’objectiu de fer difusió aprofitant la celebració, el 5 de juny, del Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA).

L’objectiu d’aquests quatre vídeos és documentar què fan les persones per viure sense plàstics amb accions que puguin inspirar altres persones i avançar així cap a un model de societat residu zero, més sostenible i saludable, i donar a conèixer què fan els municipis, des del món local per reduir els plàstics d’un sol ús, fent visible la tasca dels ajuntaments en aquest àmbit.

Els darrers anys, els plàstics d’un sol ús s’ha convertit en un greu problema d’abast mundial i de dimensiones epidèmiques, amb conseqüències ambientals i per a la salut de les persones.

Entre les actuacions que impulsa la Diputació de Barcelona per sensibilitzar sobre aquesta problemàtica, es troba la col·laboració en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, amb accions de sensibilització com la proposta d’aquesta sèrie de documentals sota el títol "Jo no m’embolico!".

Com a eina de sensibilització per als municipis, la Diputació de Barcelona també disposa de les exposicions Reduïm Residus!, que mostra als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus amb l'objectiu d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals, i La mar de plàstics, que descriu el problema de la contaminació marina per plàstics i les claus per a formar part de la seva solució. També cal destacar l’activitat amb monitoratge Escapem dels plàstics!

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.

Article
Article

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 18 al 26 de novembre i enguany posa el focus en la prevenció de residus d'envasos.

Butlletí