Aigües Manresa acorda la signatura d’un Pacte Social de l’Aigua

29/01/2024 - 07:48

L’objectiu del Pacte Social de l’Aigua és defensar la gestió pública, la transparència del servei la implicació de la ciutadania

La situació actual de sequera, i el context de canvi climàtic en el qual ens trobem ha promogut la signatura d’un Pacte Social de l’Aigua entre els Ajuntaments i Entitats Públiques accionistes d’Aigües Manresa. Aquest pacte, promogut per l’empresa pública, busca l’assoliment de cinc objectius entorn de la gestió de l’aigua:

Excel·lència tècnica: treballar amb la garantia de quantitat, qualitat i de servei. Promoure pràctiques i tecnologies que redueixin el consum i fomentin un ús eficient dels recursos hídrics.  

Compromís Social: garantir el dret a l’aigua, i contribuir a l’educació i divulgació sobre la importància d’aquest element. 

Participació ciutadana: garantir la transparència informativa, involucrar la comunitat en la presa de decisions, assegurant que les seves veus siguin escoltades i es tinguin en compte les seves necessitats i preocupacions 

Responsabilitat Ambiental: garantir l’ús eficient de l’aigua establint pràctiques que preservin aquest element, promovent-ne l’ús responsable i evitant la contaminació.  

Equilibri Econòmic: treballar a partir de la sostenibilitat econòmica basada en l’equilibri entre costos i ingressos i en l’ús eficaç i eficient dels recursos, per garantir-ne la viabilitat. 

El pacte social es pot consultar en el següent enllaç: http://tinyurl.com/588wyx2c

La Junta General d’Aigües Manresa és el principal òrgan de govern de l’empresa. Està presidida per l’Ajuntament de Manresa i en formen part tots els Ajuntaments i entitats públiques que n’han comprat accions: els Ajuntaments de Manresa, Calders, Castellfollit del Boix, Castellnou de Bages, Fonollosa, Marganell, Monistrol de Calders, Navarcles, Navàs, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor, l’EMD Sant Martí de Torroella, el Consell Comarcal del Bages i la Mancomunitat de Municipis del Bages pel Sanejament.

 


 

Municipis: 
BagesManresa

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

Aquesta és una acció més de les diverses que l’Ajuntament ha anat posant en marxa des de l’entrada en emergència per sequera el passat mes de setembre.

Butlletí