Aposta pels productes d’higiene reutilitzables

Font: AMB

29/02/2024 - 10:30

L’AMB engega un projecte en tres municipis metropolitans

L’AMB va engegar, el 24 de gener, un projecte de promoció de bolquers i productes menstruals reutilitzables als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Molins de Rei. Tindrà el suport de Rezero i els ens locals d’aquests tres municipis. 

L’objectiu és impulsar l’ús d’aquest tipus de productes i promoure'n la implantació en diversos espais municipals, com ara escoles bressol, associacions de famílies d’alumnes, instituts, espais de criança, grups de maternitat i centres de recursos per a dones.

El projecte es durà a terme fins al mes de juny. Preveu arribar a 250 persones i es materialitzarà en diferents xerrades informatives. Els assistents rebran productes reutilitzables, de fabricació local i ecològica, que hauran pogut triar segons les seves preferències i necessitats. 

 

Productes d’un sol ús molt difícils de reciclar

Les compreses, tampons i bolquers d’un sol ús són residus problemàtics que es generen a gairebé totes les llars metropolitanes. 

Són productes fets principalment de plàstic, difícils de reciclar i, per tant, amb un gran impacte sobre el medi ambient. També són perjudicials per a la salut de les persones, ja que poden contenir substàncies tòxiques. A més, a llarg termini també són menys econòmics.

 


 

Municipis: 
Barcelonès

Relacionats

Article
Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí