Agroecologia escolar a Collserola

Font: Associació Arran de Terra

04/04/2024 - 09:27

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Font de la fotografia: Cooperativa l'Ortiga


 

Arran de Terra és una cooperativa de treball associat que promou processos de transició agroecològica. A Collserola, mitjançant el Consorci del Parc Natural, és l’encarregada d’impulsar el programa Alimentem Collserola que, de la mà de la pagesia i d’altres actors del territori, fomenta no només l’activitat agrícola i ramadera sinó també la seva sostenibilitat i les aportacions que fan a l’ecosistema del massís.

En col·laboració amb l'Ortiga, un projecte agroecològic que combina la producció i els projectes educatius sobre agricultura i alimentació sostenible a Sant Cugat del Vallès, s'està portant a terme aquest programa d'agroecologia escolar a través del qual es duen a terme activitats a centres educatius públics dels municipis del voltant de la Serra de Collserola.  Per exemple, l'alumnat de l'Escola Els Xiprers han fet el projecte "Fem pa! De la llavor a la boca". Primer l'alumnat va fer una visita a Can Monmany per conèixer el cicle del blat, sembrar i experimentar amb la palla. Després a l'escola han estudiat els cereals del món, han fet farina i diferents pans.

Aquest projecte compta amb finançament de la Diputació de Barcelona.

 

 

 


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí