Ultra Clean Marathon 2024

dissabte, 16 març, 2024 - 00:00 a 23:59
Diverses poblacions d'Osona
L’Ultra Clean Marathon (UCM) és un gran repte esportiu i ambiental. Vol activar la consciència ambiental entre les persones esportistes, i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. Per això l’UCM és una cursa on es camina/corre, es recullen residus abandonats als espais naturals (plogging), es coneixen els problemes ambientals en cada punt d’avituallament i es dóna l’import de les inscripcions a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient. A més a més, la cursa s’organitza de forma sostenible per contribuir a promoure les curses i activitats esportives, solidàries i alhora sostenibles.

L’UCM té, doncs, un objectiu solidari, que busca la donació econòmica a projectes de conservació de la natura a Catalunya, un objectiu educatiu, relacionat amb l’educació ambiental, i un objectiu social, que apel·la a la necessària participació de totes les persones en la protecció del medi ambient a través de l’esport sostenible.

Quan feu la inscripció heu de decidir en quin dels circuits voldreu participar i el nombre de persones que formen l'equip.

Els circuits disponibles en aquesta edició són:

 • Circuit curt (verd) 36 km (400 m de desnivell) : Vic – Manlleu – Roda de Ter – Tavèrnoles – Folgueroles – Sant Julià de Vilatorta – Calldetenes – Vic. Aquest circuit els equips poden ser de 2 a 6 persones
  • Les persones es poden distribuir en trams de 10Km (cada punt d'avituallament)
  • Sempre han de córrer o caminar com a mínim 2 persones alhora
  • Es pot fer corrents o caminant
    
 • Circuit llarg (groc) 60 km (1.450 m de desnivell) : Vic – Manlleu – Roda de Ter – Tavèrnoles – Parador de Sau – Vilanova de Sau – Sant Julià de Vilatorta – Calldetenes – Vic
  • Aquest circuit els equips poden ser de 2 a 12 persones
  • Les persones es poden distribuir en trams de 10Km (cada punt d'avituallament)
  • Sempre han de córrer com a mínim 2 persones alhora
  • Només es pot fer corrents

Podeu consultar tots els detalls d'aquesta edició (inscripcions, traçats, punts d'avituallament...) a la web de l'UCM.

 
 

Municipis: 
Categories: 
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

La cursa es realitzarà 16 de març i té un triple impacte: neteja dels espais naturals, donacions a entitats ambientals que treballen sobre el territori i conscienciació ciutadana sobre la necessitat de tenir cura dels entorns naturals

Notícia

La campanya també vol agrair la corresponsabilitat i compromís per cuidar l’entorn als habitants del territori de la Manco, que han generat un 30% menys de residus per habitant i per dia que la mitja catalana.

Notícia

Les Masies de Voltregà davant l'estancament del sistema actual de contenidors, implantarà un nou model de recollida residus. Es tracta de contenidors tancats, que només es podran obrir amb una targeta identificativa de cada habitatge o amb el mòbil.

Butlletí