25è aniversari del Jardí Botànic

diumenge, 21 abril, 2024 - 10:00 a 20:00
Jardí Botànic de Barcelona

Amb motiu del seu 25è aniversari, el pròxim diumenge 21 d’abril se celebrarà una jornada de portes obertes gratuïta a la seva seu, el Parc de Montjuïc, amb tota mena de propostes per a tots els públics: circ, tallers, música en directe, jocs i moltes més.  


 

La trobada es durà a terme de les 10 h fins a les 20 h de la nit i estarà oberta a tothom que hi tingui interès. El Jardí serà l’escenari d’una jornada lúdica enfocada a grups, famílies o amants de la flora de totes les edats durant deu hores al llarg del dia. Espectacles de música en directe o stand-up en català compartiran espai amb activitats enfocades per a públics infantils, així com foodtrucks per poder prendre un mos durant la festa botànica de la ciutat de Barcelona.

A més, per fomentar la participació ciutadana, es posarà a l’abast un servei de bus llançadora entre la plaça d’Espanya i les taquilles del Jardí Botànic. Una manera fàcil, accessible i sostenible de gaudir i aprendre de les més de 20.000 plantes de 2.000 espècies de flora mediterrània amb les que compta l’espai. El primer servei de bus s’oferirà a les 10 h, a l’avinguda de Maria Cristina, i el darrer, a les 20 h, al carrer Doctor Font i Quer, a l’alçada de les taquilles del Jardí.

 

25 anys divulgant la botànica

Situat a Montjuïc, entre el Castell i l’Estadi Olímpic, el Jardí Botànic de Barcelona va obrir les portes el 18 d’abril de 1999 amb una idea simple: reunir a Barcelona les plantes que s’han adaptat arreu del món a viure en les cinc regions del planeta que tenen condicions de clima mediterrani. A més de la conca Mediterrània, aquestes regions es troben a Austràlia, Sud-àfrica, Xile i Califòrnia. Un espai creat amb l’objectiu de contribuir a la preservació de les espècies vegetals per al futur i fer-ne divulgació per sensibilitzar la ciutadania.

Dues dècades i un lustre després, el Jardí Botànic de Barcelona mostra més de 20.000 plantes de 2.000 espècies de flora mediterrània distribuïdes segons les seva procedència geogràfica i d’acord amb el paisatge que formen a la natura. És així com, en només 14 hectàrees és possible fer un passeig per quatre continents en un escenari privilegiat per les vistes al delta del Llobregat, l’àrea metropolitana, l’anella Olímpica i la serra de Collserola. El Jardí també conserva una col·lecció de bonsais d’espècies mediterrànies i disposa d’un Banc de Llavors, un instrument fonamental per a la conservació de la biodiversitat vegetal de Catalunya.

 


 

Municipis: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Article

Barcelona destaca com una de les metròpolis més actives en el mapeig de biodiversitat marina en un recompte mundial de natura urbana.

Notícia

El Port Olímpic de Barcelona instal·la vint gabions de bioregeneració dissenyats per afavorir la restauració dels ecosistemes marins. Més endavant se n’avaluaran els resultats per saber si són adequats per a les aigües del litoral barceloní.

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona

Butlletí