Enguany es celebra la primera edició del Dia internacional de conscienciació sobre la pèrdua i el malbaratament d’aliments. També arriba durant la pandèmia mundial de la COVID-19, que ha provocat un despertar mundial sobre la necessitat de transformar i reequilibrar la manera de produir i consumir els nostres aliments.
Reduir les pèrdues i els residus d’aliments és essencial en un món on el nombre de persones afectades per la fam ha anat augmentant lentament des del 2014 i es perden i / o malgasten tones i tones d’aliments comestibles cada dia. La pèrdua i el malbaratament d'aliments també exerceixen una pressió innecessària sobre la base de recursos naturals i sobre el medi ambient. Aquest fet provoca l'esgotament de la base de recursos naturals i genera gasos d'efecte hivernacle.
Llegiu-ne més i descobriu què podeu fer. Preneu mesures, inicieu alguna cosa. Atureu la pèrdua i el malbaratament d'aliments. Per a la gent. Pel planeta.
Web de la FAO [1]
Web de la Generalitat de Catalunya [2]
Campanya Som Gent de Profit [3]