Sant Llorenç d'Hortons treballar per detectar fuites d'aigua

27/03/2024 - 11:00

Donant continuïtat als treballs de seguiment i millora de la xarxa d'aigua del municipi que es realitzen de forma sostinguda, l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons ha contractat una empresa externa per fer una campanya de detecció de fuites a tota la xarxa d'aigua del municipi

La xarxa d'aigua del municipi de Sant Llorenç d'Hortons té un rendiment del 71%, un rendiment superior a la majoria de municipis de l'Alt Penedès, però l'equip de govern s'ha plantejat el repte d'augmentar el rendiment de la xarxa fins a superar el 80% durant aquest mandat.

La campanya de detecció de fuites que s'ha contractat servirà per recórrer durant aquesta setmana els 35,5 quilòmetres de la xarxa de distribució d'aigua del municipi. Dos operaris de l'empresa contractada escoltaran la xarxa d'aigua mitjançant un geòfon i correladors, equips electroacústics que són molt útils per detectar fuites i que no comportaran talls en el subministrament del servei. Un cop detectades les fuites, els operaris de GIACSA s'encarregaran de reparar-les.

Més enllà de la campanya de detecció de fuites, l'Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons també ha sol·licitat subvencions per poder rebre finançament per renovar la xarxa d'aigua. Concretament, es va presentar la "Memòria valorada per la renovació de la xarxa d'aigua de diferents carrers del municipi de Sant Llorenç d'Hortons", amb la que es preveuen canviar trams de xarxa del barri de Torrentfondo, carrer de Font de la Teula, Catalunya, Ronda de la Font, Santiago Rusiñol, Valls i camí de la Pedrera per un import total (sense IVA) de 300.000 €.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

També treballaran la conscienciació sobre la sequera al voltant del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març.

Notícia

El Molí del Foix, el centre d'interpretació històrica i natural de Santa Margarida i els Monjos, ha realitzat una sèrie d'activitats durant el mes d'octubre per parlar sobre l'aigua.

Acte
22/09/2023 - 00:00
Sant Pere de Riudebitlles

Butlletí